Originele Sonic the Hedgehog komt naar iPhone
Wouter Nijsen

De originele game van Sonic, getiteld Sonic the Hedgehog, komt deze maand naar de iPhone, iPad en iPod touch. De MegaDrive-game wordt opnieuw voor iOS en Android uitgegeven.

Sonic the Hedgehog is één van de meest populaire Sonicgames en wordt door velen gezien als de beste game in de Sonicreeks. In de game speel je met het paarse egeltje Sonic die enorm snel kan rennen. Het platformspel werd in een relatief korte tijd een grote hit.

Sonic naar iPhone

sonic-gameDe game krijgt eenzelfde behandeling als het opnieuw uitgegeven Sonic CD. Hierdoor is de game in breedbeeld te spelen, de soundtrack opgeschoond en krijgt de speler nog een reeks aan nog onbekende extra’s. De originele Sonic werd in 1991 geprezen vanwege de 16-bit-graphics die er toentertijd spetterend uitzagen. Daarnaast werd de game enorm populair door de hoge moeilijkheidsgraad die Sonic the Hedgehog biedt. Hoe verder je komt en sneller je gaat, des te moeilijker de levels worden.

Sonic, die naast rennen ook zichzelf tot een bal kan maken om vervolgens te rollen, moet obstakels mijden, gouden ringen verzamelen en vooral niet af gaan. In de opnieuw uitgebrachte game voor iOS zal dit spelprincipe hetzelfde blijven. Het spel gaat 2,99 dollar kosten en zal een vergelijkbare prijs in euro’s krijgen.

Sega, de ontwikkelaar van Sonic the Hedgehog, laat tevens weten dat er een iOS-versie van Sonic the Hedgehog 2 in de maak is.

Via: Gamer.nl

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.