Originele Angry Birds gratis voor iPhone te downloaden
Wouter Nijsen

Ontwikkelaar Rovio heeft zijn populaire iOS-game Angry Birds vandaag gratis in de App Store aangeboden. Het is onduidelijk of de game tijdelijk of voor altijd gratis is, maar als je ‘m nu downloadt kun je wel van één van de leukste iOS-games ooit gaan genieten.

Angry Birds was één van de eerste iOS-games die een écht groot succes werd. De game kwam in 2009 uit en heeft sindsdien miljoenen spelers aan zich verbonden. De game had een prijskaartje van 0,99 euro, maar is vanaf nu gratis in de App Store beschikbaar.

Angry Birds: populaire game nu gratis

Voor degenen die nog nooit van Angry Birds hebben gehoord: in de game vuur je via een katapult vogels met speciale krachten af, op weg naar de boze groene varkens. Deze varkens zijn echter wel ingebouwd in de meest ingenieuze constructies van hout, steen of glas, en die moeten door de vogels doorbroken worden. De speciale krachten van de vogels variëren van een splitsing in meerdere kleinere vogels, een snelle vlucht-aanval of een grote bom die menig constructie doet trillen.

Ontwikkelaar Rovio heeft nog niet officieel gereageerd op het nieuws dat Angry Birds gratis in de App Store is te downloaden. Het is daarom nog niet bekend of het een tijdelijke aanbieding is of dat de game voortaan geen prijskaartje meer heeft.

[app 343200656][appimg 343200656]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.