Wordt een meester in de vouwkunst met Origami Fun
Roel van Hout

Een vliegtuigje vouwen kan iedereen, maar een papieren kraanvogel is een stuk lastiger. Met de gratis app Origami Fun kun je snel en gemakkelijk de Japanse vouwkunst onder de knie krijgen.

Vouwen is hier misschien een beetje een ondergewaardeerde kunstvorm, maar in Japan leert ieder kind hoe hij of zij van een klein papiertje de meest bijzondere voorwerpen of dieren kan vouwen, wat waarlijk indrukwekkend is om te zien. Vanaf nu kun je je overal bekwamen in de Japanse vouwkunst.

origami funOrigami Fun is de gratis appversie van de gelijknamige website, en bevat de 55 instructies van de meest populaire ontwerpen. Aan de hand van een instructiefilmpje wordt stap voor stap uitgelegd hoe je van een zakdoek een samurai-helm vouwt. Mocht je liever werken aan de hand van handleidingen, dan kan dat ook: van elk ontwerp zijn de verschillende te nemen stappen ook uitgetekend.

Origami Fun bevat geen digitaal papier

Het enige jammer aan Origami Fun is dat de app geen digitaal papier bevat waar je je vouw-skills op kunt uitleven. Ergens is dat misschien ook wel teveel gevraagd van een gratis app, want dat goed werkend krijgen vereist veel inspanning voor ontwikkelaars.

Daarbij komt dat je, wanneer je iets moois gevouwd hebt, je wel meteen werk van je eer hebt. Het vereist veel oefening, maar uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat je zonder hulpmiddelen de mooiste dingen zult gaan vouwen. Veel succes!

Origami Fun is gratis te downloaden in de App Store!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.