Oranjeplaats weet waar je vrienden zijn
Redactie

Het is bijna weer Koninginnedag. Zoals gewoonlijk zullen er waarschijnlijk weer honderdduizenden mensen naar Amsterdam gaan om deze feestdag te vieren. Door de enorme drukte is het niet ondenkbaar dat je je vrienden zal kwijtraken in de mensenmassa als je even naar het toilet gaat. De applicatie ‘Oranjeplaats’ helpt je bij het terugvinden van je vrienden.

Multitasking

De applicatie houdt constant bij waar je je bevindt. Deze informatie wordt met je vrienden gedeeld, zodat zij op hun ‘radar’ kunnen zien waar iedereen zich bevindt. Natuurlijk vraagt deze optie wel erg veel van je batterij, en dus kan het verstandig zijn om de applicatie pas op te starten als je iemand kwijt bent. Als iedereen weer bij elkaar is, kan je de applicatie weer het best helemaal afsluiten via de multitask-balk.

Netwerkproblemen

Het idee van de ‘Oranjeplaats’-applicatie is leuk, maar waarschijnlijk zal het niet veel gebruikt gaan worden. Tijdens drukke evenementen valt het mobiele internet vaak weg. In Amsterdam is er vaak op Koninginnedag niet eens een verbinding om mee te kunnen bellen. Het lijkt dus bijvoorbaat al onmogelijk om de applicatie te gebruiken als je Koninginnedag gaat vieren in een grote stad.

Oranjeplaats is gratis te downloaden uit de App Store.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.