De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Opera Touch is het beste Safari-alternatief voor grote iPhones

Florence Peeters
2 oktober 2018, 11:06
2 min leestijd
Opera Touch is het beste Safari-alternatief voor grote iPhones
Opera Browser & Private VPN

Opera Browser & Private VPN

Gratis

Reviewscore

8

De browser Opera Touch is nu beschikbaar voor iOS, en ideaal om met één hand te bedienen. De speciaal ontworpen browser is bedoeld voor grote telefoons zonder homeknop, zoals de iPhone XS Max. Dit is waarom.

Lees verder na de advertentie.

Opera Touch beschikbaar voor iOS

Opera lanceerde de nieuwe browser Touch afgelopen april al voor Android-toestellen, maar het efficiënte Safari-alternatief staat nu ook in de App Store. De app is vooral bedoeld voor bezitters van een iPhone zonder homeknop, zoals de iPhone XS of met een groot scherm zoals de iPhone 8 Plus.

Op dergelijke toestellen is Touch namelijk ontworpen, zodat je de app altijd met slechts een hand kunt bedienen. Onderin zit een centrale knop waarmee je alles kan doen wat nodig is. Ook fijn wanneer je kleine handen hebt, want hierdoor hoef je niet over het hele scherm te reiken om te kunnen internetten.

Touch heeft dan ook een erg simplistisch uiterlijk, zonder de welbekende balken die standaardbrowser Safari wel heeft. Op de plek waar op bijvoorbeeld een iPhone X of straks de iPhone XR je teruggaat naar het hoofdscherm, zit in Touch de bedieningsknop waarmee je onder andere kunt zoeken, een nieuw tabblad opent of sluit.

Hierdoor voelt het browsen heel natuurlijk aan, en hoef je niet continu over het hele scherm te vegen. Bij het openen van een nieuw tabblad, is het zelfs mogelijk om snel een qr-code te scannen. Eerst de camera-app openen is daardoor overbodig. Het enige waarvoor je wel richting de adresbalk bovenin moet met je vingers, is het toevoegen van bladwijzers.

Flow laat je synchroniseren met desktop

Vanuit de knop onderin Touch heb je ook toegang tot Opera’s Flow-technologie. Wanneer je op je Mac of pc ook een Opera-browser open hebt staan, kun je dankzij Flow moeiteloos links, afbeeldingen en notities van je iPhone naar je desktopbrowser sturen via een ‘veilige privéverbinding’.

Touch doet om die reden niet onder voor de synchronisatiefunctie van Safari tussen devices, zolang je overal de Opera-browser gebruikt. Daarnaast heeft Touch een ingebouwde adblocker en beschermt het tegen cryptojacking, een manier waarop criminelen cryptomunten via het apparaat van iemand anders verkrijgen.

Opera Browser & Private VPN

Opera Software AS

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu