Opera Mini staat vanaf nu in de App Store
Redactie

Apple heeft Opera Mini vannacht goedgekeurd voor de App Store. Het bedrijf dat Opera Mini voor de iPhone heeft ontwikkeld heeft de applicatie meteen in de App Store gezet. De browser is dus vanaf nu gratis te downloaden uit de App Store. Inmiddels hebben heel veel iPhone-gebruikers dit al gedaan, want de applicatie staat nu al op de tweede plaats van ‘Top 25 gratis’.

Goedkeuringsprocedure

Bijna niemand had verwacht dat Apple de applicatie zou goedkeuren. Verschillende concurrenten van Safari Mobile zijn namelijk al door Apple afgekeurd omdat de functionaliteit van de browser te veel de functionaliteit van Safari zou overlappen. In de voorschriften van Apple staat namelijk dat je geen applicaties mag publiceren die te veel op de standaard applicaties van Apple lijken. Blijkbaar is Opera Mini toch toegelaten omdat je er heel veel andere dingen mee kan doen.

Eerste ondervindingen

Volgens de makers van de browser is snelheid de kracht van de applicatie. In een video toonden ze dat je met Opera Mini een pagina drie keer sneller kan laden dan met Safari. Na een korte test op de twee iPhones (3G) van mij blijkt dat de ene iPhone met Opera ongeveer 2,5 keer zo snel is dan de andere met Safari op dezelfde internetverbinding. Opera probeert ons dus niets wijs te maken wat niet waar is.

Hebben jullie de gratis browser al geprobeerd? Wat zijn jullie ondervindingen over de snelheid van de applicatie?

Opera Mini web browser (AppStore Link) Opera Mini web browser
Ontwikkelaar: Opera Software ASA
Beoordeling: 17+
Prijs: Free Download

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Koenkk

  Ik merk niks van de “extra” snelheid en ik denk zelfs dat safari minstens zo snel is…. Ik heb deze app weer verwijdert want safari vind ik dan toch beter.

 • C.B.

  Ik lees iphoned.nl via safari! Op opera weergeeft hij alleen de topictitels wanneer je het topic opend. De inhoud blijft achterwege.

 • Dick

  Ja snap ook niet waarom hij niet alles laad bij iphoned.

 • Linda

  Ik ga deze zeker gebruiken! Bij mijn eerste testjes laadt Opera de geprobeerde websites meer dan 2x zo snel in.

 • maui

  lekker handig..zit je met 2 browser apps, want safari kun je niet verwijderen (zonder jailbreak)..zonder test: safari is niet slecht en zeg nou zelf, voor de belangrijkste dingen heb je toch al aparte apps (alle hyve/twitter/facebook/msn etc -achtige sites)