Opera Mini komt binnen een aantal weken in de App Store
Redactie

Opera heeft aangegeven bijna klaar te zijn met hun applicatie ‘Opera Mini’. Deze applicatie is hun mobiele browser voor de iPhone. De woordvoerder van het bedrijf achter Opera heeft gemeld dat de browser binnen enkele weken bij Apple wordt ingediend ter goedkeuring. De laatste hand wordt nu nog aan de applicatie gelegd.

Toelating tot de App Store

Het grootste deel van de mensen die over Opera Mini nadenkt verwacht dat Apple de applicatie niet toe gaat laten. Apple staat sinds een aantal maanden wel browsers toe tot de App Store, maar dit zijn alleen browsers die een speciale functie hebben. Applicaties mogen niet te veel de functie hebben die de standaard applicaties van Apple ook hebben, want dan wordt de applicatie afgewezen. Men verwacht dat Apple deze regel tegen Opera gaat gebruiken.

Screenshots

Enige tijd geleden heeft Opera ons al een voorproefje gegeven van de applicatie. Dit deden ze in de vorm van een aantal screenshots. Deze eerste screenshots zijn te vinden in het bericht dat we toen geschreven hebben.

Bron: iPhoneFreak

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Beetje gek titel dus, jullie ontkrachten hem zelf al in het artikel…

 • gekke*,
  Verder zou het mooi zijn als ‘ie werd toegelaten. Beetje concurrentie op het gebied van browsers kan nooit kwaad, ook niet op de iPhone.

 • Jan van Kampen

  Bij Opera zijn ze ervan overtuigd dat ze worden toegelaten. Ik probeer alleen maar ook een andere kant van het verhaal te laten zien. Hoofdzaak is dat Opera de browser gaat indienen (en waarschijnlijk niet zonder reden, want dat is zonde van tijd en geld) 😉

 • hdtv

  Ik hoop zo dat ‘ie er door komt… Wat een fijne browser is het toch op de pc.

 • Supergrovert

  Zou toch wel vreemd zijn als ze het niet toelaten. Zeker als je je bedenkt dat Windows nu juist de verplichting heeft gekregen om haar klanten keuze voor meerdere browsers te bieden.

 • ajpohv

  En gaat deze dan wel flash ondersteunen?