Opera Mini heeft nu al meer dan een miljoen gebruikers

De browser Opera Mini staat sinds dinsdag in de App Store. De alternatieve browser is erg veel in het nieuws geweest de afgelopen dagen. Dit was niet zonder resultaat, want inmiddels is de applicatie al meer dan een miljoen keer gedownload. Dit is een zeer goede prestatie van de ontwikkelaars van Opera, want niet veel ontwikkelaars doen dit ze na.

De browser staat op dit moment in alle landen op nummer 1 bij ‘Top 25 gratis’. Ook dit komt zeer weinig voor, want applicaties worden meestal per land gepromoot door de ontwikkelaars. Dit zorgt ervoor dat de applicatie telkens in een ander land op een ander moment de toplijsten beklimt.

Veiligheid

Succes komt altijd met een keerzijde. De afgelopen dagen is de veiligheid van de browser uitgebreid besproken door verschillende nieuwsbronnen. Alle pagina’s worden namelijk eerst geopend op de servers van Opera, en worden vervolgens doorgestuurd naar de iPhone. Hierdoor kunnen bankgegevens bij Opera terecht komen als je via de applicatie bankzaken gaat regelen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Bron: MacWereld

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.