Opera Mini heeft 2,6 miljoen iPhone- en iPod-gebruikers

De browser ‘Opera Mini’ heeft 2,6 miljoen iPhone- en iPod-gebruikers. Dit heeft Opera bekend gemaakt middels een recent gepubliceerd rapport. In het rapport staat niet vermeld hoeveel gebruikers er ook daadwerkelijk dagelijks gebruik maken van de alternatieve browser. Dit is erg jammer, want deze cijfers zeggen meer over de browser.

Toplijsten

De browser stond na de lancering in bijna alle landen op nummer één in de ‘Top 25 gratis’-lijst. Dit betekent dat de applicatie in één dag al enorm vaak gedownload is. Veel mensen downloadden de applicatie alleen om eens een kijkje te nemen, en zijn de applicatie nooit intensief gaan gebruiken. Dit type gebruiker wordt in de cijfers op geen enkele manier genegeerd, en dus is het cijfer ‘2.600.000’ erg misleidend.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Ook in Nederland stond de browser enkele dagen boven in de toplijsten. Dit betekent dus dat wij Nederlanders deze applicatie ook massaal gedownload hebben. Gebruiken jullie deze applicatie nog vaak, of is het ‘Opera Mini’ icoontje al van je iPhone of iPod Touch verdwenen?

Opera Mini web browser

Opera Software AS

Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.