Opera-browser op Mac met bespaarmodus nu officieel beschikbaar

Wouter Nijsen
8 juni 2016, 11:33
2 min leestijd
Opera-browser op Mac met bespaarmodus nu officieel beschikbaar

Opera heeft een officiële versie van zijn accubesparende webbrowser voor de Mac uitgebracht. Met de browser gaat je Mac(Book) tot wel 50 procent langer mee.

Lees verder na de advertentie.

Accubesparende Opera-browser

opera-browser

Vorige maand bracht Opera een ontwikkelaarsversie van zijn browser uit, die een handige bespaarmodus introduceert. Volgens de makers is Opera veel efficiënter dan bijvoorbeeld Chrome, dat in vergelijking met Safari een stroomvreter is. De bespaarmodus van de Opera-browser zou gebruikers drie uur aan extra accugebruik bieden. Opera heeft nu een officiële versie van zijn webbrowser uitgebracht, waardoor je niet meer bent aangewezen op de ontwikkelaarsversie. De browser is via deze link gratis te downloaden.

Om de bespaarmodus van Opera te gebruiken, dien je de optie eerst in te schakelen. Dit doe je door de browser te openen, in de menubalk bovenin op ‘Voorkeuren’ te tikken, vervolgens naar onderen te scrollen en het icoon bij ‘Energiebesparingspictogram altijd tonen’ aan te vinken. Je activeert de modus door in de browser op het batterij-icoontje in de menubalk te klikken. Het icoontje is handig, omdat je zo altijd kunt schakelen tussen de bespaar- en ‘normale’ modus van je Mac.

Vervolgens kun je gebruikmaken van de bespaarmodus, die zaken op de achtergrond afsluit en sites op een efficiëntere manier rendert, waarbij het gebruik van video’s bijvoorbeeld wordt beperkt. Dit moet ervoor zorgen dat je Mac(Book) tot wel 50 procent langer meegaat.

Opera introduceerde vorige maand ook een VPN-app voor iOS. Met deze app kun je anoniem internetten en pagina’s bezoeken die op je werk bijvoorbeeld geblokkeerd zijn. Met een VPN-verbinding beveilig je ook je privacy, omdat mensen op hetzelfde netwerk niet kunnen zien wat je doet. Wil je er meer over weten, check dan ons uitleg over VPN. Opera VPN is via onderstaande link te downloaden en werkt op alle apparaten met iOS 8 of hoger en 24MB aan vrije opslagruimte.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen