Opera-browser op Mac belooft efficiëntie met bespaarmodus

Rutger Otto
12 mei 2016, 12:22
2 min leestijd
Opera-browser op Mac belooft efficiëntie met bespaarmodus

Opera heeft de testversie van zijn webbrowser voorzien van een bespaarmodus, waarmee de accu van je laptop tot wel ’50 procent’ langer mee zou gaan.

Lees verder na de advertentie.

Opera bespaarmodus

De nieuwe bespaarmodus is te vinden in de ontwikkelaarsversie van Opera, die overigens gratis voor iedereen is te downloaden. Volgens de makers is het hiermee mogelijk om veel efficiënter van je browser gebruik te maken op bijvoorbeeld je MacBook. In vergelijking met eerdere versies van de Opera-browser en Google Chrome, zou de nieuwe functie wel 3 uur aan extra accugebruik bieden voor grootgebruikers van browsers.

De besparing van Opera werd echter wel getest op een Lenovo X250 met Core i7-processor en 16GB aan werkgeheugen op Windows 10, dus hoeveel de Mac-gebruiker er precies mee wint, is onduidelijk. Maar dat je er accu mee bespaart staat volgens Opera wel vast.

“Het is extreem frustrerend als de accu van je computer leeg is, of je nu op reis bent, video’s kijkt of gewoon je oplader bent vergeten”, schrijft Krystian Kolondra van Opera. “Onze nieuwe besparingsmodus stelt je op de hoogte als er is geen stroom aangesloten. Eenmaal ingeschakeld verlengt hij de accuduur tot wel drie uur.”

opera bespaarmodus

Bespaarmodus inschakelen

Dat besparen gebeurt voornamelijk door activiteit in tabbladen die niet worden gebruikt te verminderen. Die kosten dan ook geen of minder energie meer voor de computer. Hieronder lees je hoe je de functie inschakelt:

  1. Open de ontwikkelaarsversie van Opera;
  2. Klink in de menubalk op ‘Opera Developer’ en vervolgens op ‘Voorkeuren’;
  3. Kies ‘Browser’ en scroll omlaag tot je ‘Power Saver’ ziet;
  4. Zorg dat het icoon aangevinkt is.

Naast de adresbalk in de browser komt nu een batterij-icoon te staan. Daar kun je op klikken om de functie in te schakelen.

VPN

Opera is de afgelopen tijd regelmatig in het nieuws geweest. Zo voegden de makers een ingebouwde VPN-dienst toe aan de browser om veiliger te surfen. Verder bracht het bedrijf een VPN-app uit die helemaal niets kost voor de iPhone, in tegenstelling tot alternatieven waarvoor je vaak moet betalen. De iOS-app kun je via onderstaande link downloaden. De Mac-app vind je hier.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu