Op je iPhone zien waar het rustig is in de trein

Redactie
5 februari 2013, 7:28
1 min leestijd
Op je iPhone zien waar het rustig is in de trein

De NS heeft een app met uitgebreide reisinformatie, maar wil de reizigers nog verder tegemoetkomen. Daarom is er een proef gestart voor onder meer iPhone gebruikers, waarbij je kunt zien waar het rustig is in de trein en waar nog zitplaatsen zijn.

Proef NS traject Zwolle-Roosendaal

ns-reisplanner-xtraDe proef wordt momenteel uitgevoerd op het traject van de NS tussen Zwolle en Roosendaal, de IJssellijn. De nieuwe service geeft je op de iPhone extra informatie over de bezetting van treinen. Zo zie je in een oogopslag waar het druk of rustig is in de trein en zie je ook waar de 2de klasse en de 1e klasse treintoestellen zich bevinden. Ben je op zoek naar de stiltezone, dan kun je dat ook op je iPhone zien. Verder biedt de extra service je de optie om na te gaan of er sprake is van WiFi aan boord van de trein en kun je eenvoudig nagaan waar je met je fiets naar binnen kunt gaan.

Infrarood sensoren

Elf intercity’s zullen tijdens de proefperiode van drie maanden uitgerust worden met 280 infrarood sensoren. Reizigers op het traject kunnen zich aanmelden voor de deelname via de Proef met instapinformatie. De informatie wordt verstrekt in de nieuwe functie van de app NS Reisplanner Xtra met een real-time overzicht, waarbij de exacte indeling van het treintoestel wordt getoond.

Lees verder na de advertentie.

De app NS Reisplanner Xtra is gratis te installeren op je iPhone.

NS

NS Reizigers B.V.

Gratis via App Store
NS
NS
NS
NS
NS
NS
NS
NS
NS
NS
NS
NS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's