De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Oogappels #13: LastPass is onze favoriete wachtwoordmanager voor iOS

Lars Paijmans
6 februari 2017, 15:01
2 min leestijd
Oogappels #13: LastPass is onze favoriete wachtwoordmanager voor iOS
LastPass Password Manager

LastPass Password Manager

Gratis

Reviewscore

8,5

Iedereen weet hoe belangrijk een goede beveiliging van je online accounts is, maar al die wachtwoorden verzinnen en onthouden is onmogelijk. Een goede wachtwoordbeheerder is daarvoor een uitkomst. LastPass is onze favoriet.

Lees verder na de advertentie.

Waarom LastPass onze favoriete wachtwoordbeheerder is

Lange tijd heeft LastPass achter 1Password aangelopen, maar eind vorig jaar maakte de wachtwoord-app een inhaalslag. De app kreeg een volledig nieuw design en maakte de gratis versie van de dienst extra uitgebreid. Dit maakt van LastPass een van de beste apps om kennis te maken met het gemak van een wachtwoordbeheerder.

LastPass review

Het enige wat je hoeft te doen om LastPass te gebruiken, is een account aanmaken, wat via het toegankelijke introductieproces zo gebeurd is. Als je nog niet bekend bent met wachtwoordbeheerders, kan het aanbod van LastPass’ functies misschien wat intimiderend overkomen. De app is enorm uitgebreid, maar is ook een uitkomst voor iemand die alleen een digitale kluis voor al zijn of haar wachtwoorden wil.

Lees ook: de 4 beste wachtwoord-apps om je online profielen te beveiligen

In de praktijk is LastPass namelijk heel simpel: via de app op de Mac en iPhone kun je inloggegevens van je online accounts opslaan, waarna je deze kluis beveiligd met een hoofdwachtwoord. Dit wachtwoord is de enige die je voortaan hoeft te onthouden, al is het wel belangrijk dat je hier een goede voor kiest.

Door naast dit hoofdwachtwoord ook tweestapsverificatie voor LastPass in te schakelen, weet je zeker dat jouw verzameling met inloggegevens veilig is. Omdat LastPass ook ondersteuning voor Touch ID heeft, kun je ook gemakkelijk inloggen met het topje van je vinger. Handig als je snel een wachtwoord wil kopiëren, zonder continu je hoofdwachtwoord in te typen.

LastPass review

LastPass review: moeilijke wachtwoorden makkelijk gemaakt

Als je voortaan een nieuwe account aanmaakt op een website, helpt LastPass je bij iedere stap. Zo stelt de app zelfstandig een moeilijk te kraken wachtwoord voor, die je vervolgens weer in je kluis bewaart. Zelf een goed wachtwoord verzinnen kan natuurlijk ook, waarbij LastPass via een metertje laat zien hoe veilig

Het overzichtelijke ontwerp en de vloeiende samenwerking tussen de Mac- en iOS-apps maken van LastPass onze favoriete wachtwoordbeheerder. Zelfs als je niet betaalt, kun je onbeperkt wachtwoorden opslaan en bekijken, wat de beveiliging van je online accounts ongetwijfeld ten goede komt. Als je eenmaal gewend bent aan de functies, kun je daarna LastPass uitbreiden met het delen van specifieke wachtwoorden aan gezinsleden, of de ingebouwde browser.

LastPass Password Manager

LogMeIn, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu