Oogappels #7: Forest helpt je met focussen en matigt je iPhone-gebruik

Lars Paijmans
22 september 2016, 13:20
2 min leestijd
Oogappels #7: Forest helpt je met focussen en matigt je iPhone-gebruik
Forest: Focus for Productivity

Forest: Focus for Productivity

€ 3,99

Reviewscore

8

Ping! Je iPhone-scherm licht op met een WhatsApp-bericht van je beste vriend. Een minuut later vraagt een mailtje van je favoriete website je aandacht, terwijl je eigenlijk van plan was om je iPhone vanavond met rust te laten. Voor iedereen die zich meer wil focussen en wat minder met zijn smartphone bezig wil zijn, is Forest de oplossing.

Lees verder na de advertentie.

Forest helpt je met focussen

Bij iPhoned schrijven we voortdurend over de smartphone van Apple, en zijn er dan ook dagelijks intensief mee in de weer. Daarom is een app als Forest juist zo fijn om je even te confronteren met hoe snel je geneigd bent om je iPhone erbij te pakken. Wanneer en hoe vaak je Forest gebruikt is natuurlijk helemaal aan jou. Heb je moeite om je iPhone te laten liggen tijdens het avondeten? Plant een boom voor een half uur of drie kwartier en je hebt een extra motivatiemiddel om je concentratie bij de eettafel te houden.

De app giet het laten liggen van je iPhone in een simpel spel-element, dat precies verslavend genoeg is. Het werkt zo: zodra je een sessie in Forest start plant je een boom die groter wordt hoe langer je de telefoon laat liggen. Zodra je de iPhone ontgrendelt en een andere app dan Forest opent is het Game Over: je plantje is dood en jij hebt vooral van jezelf verloren.

Houd de sessie echter vol en je boom krijgt een plekje in een tuin. Je krijgt er ook nog eens een buidel met gouden muntjes voor. Hier koop je nieuwe soorten bomen voor, zoals een extra grote met een boomhut erin. Daar houdt het wat spannende gameplay betreft wel op met Forest, en dat is natuurlijk ook de bedoeling. De app is vooral bedoeld om jou een paar keer per dag je iPhone bewust te laten liggen, zodat je je kunt focussen op andere dingen.

Forest

Forest verzamelt al je focus-sessies

Naast een extra motivatiemiddel is Forest ook een leuke app om na een tijdje te bekijken. Tijdens alle sessies verzamelt de app allerlei gegevens, die jou iets vertellen over je manier van werken. Als je iedere keer aangeeft waar je de Forest-sessie voor gebruikt (studie, entertainment, werk) worden deze gegevens meegenomen in een grafiek. Zo kun je na een paar weken zien waar je veel tijd mee bezig bent, en op welke dingen je misschien nog wat meer kunt focussen. Gaandeweg groeit het simpele tuintje uit tot een indrukwekkend bos.

Valsspelen met Forest is natuurlijk heel simpel, zeker als je naast je iPhone ook een iPad of Mac hebt waar al je notificaties op binnenkomen. Het hangt dus ook van je eigen motivatie af of je echt minder met je smartphone in de weer wil zijn. Als dit het geval is, dan kan Forest zomaar het kleine zetje in de goede richting zijn dat je nodig had.

Lees ook onze andere Oogappels

Forest: Focus for Productivity

SEEKRTECH CO., LTD.

€ 3,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu