De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Oogappels #19: Apollo is de allerbeste Reddit-app voor iOS

Erwin Vogelaar
9 november 2017, 17:11
3 min leestijd
Oogappels #19: Apollo is de allerbeste Reddit-app voor iOS
Apollo for Reddit

Apollo for Reddit

Gratis

Reviewscore

9

Op Reddit is een hoop te vinden, maar de website kan ook behoorlijk ontoegankelijk zijn. Met de app Apollo heb je nergens meer last van.

Lees verder na de advertentie.

Apollo is de beste Reddit-app

Verschillende ontwikkelaars hebben moedige pogingen gedaan om een goede Reddit-app te maken. Baconreader is bijvoorbeeld een hele aardige poging en eind 2016 verscheen er eindelijk een officiële app, die prima in orde is. Deze apps worden echter omver geblazen door Apollo, gemaakt door een ex-medewerker van Apple.

Christian Selig liep stage bij Apple en maakt nu iOS-apps. Op zijn website stelt hij sinds enkele jaren Reddit te gebruiken, omdat hij daar dagelijks zijn nieuws, hilariteit en interessante discussies vindt. De Reddit-apps deden het echter niet voor hem.

Voelt thuis op iOS

apollo

Bij Apple leerde Selig verschillende technieken, zoals een nieuwe programmeertaal om mee te experimenten. Na de zomermaanden bij het bedrijf besloot hij die technieken in praktijk te brengen en de beste Reddit-ervaring voor een iPhone te maken.

Dat is geslaagd, want Apollo is daadwerkelijk de beste Reddit-app die we hebben gebruikt. Dit komt door een combinatie van een mooi uiterlijk, gebruiksvriendelijke interface en snelheid. En de app maakt gebruik van functies die uniek zijn voor je iPhone, zoals 3D Touch en de Taptic Engine.

Qua design voelt Apollo echt thuis op een iPhone. De app is modern en strak, zonder teveel afleiding. Als je scrollt krijg je in de grote modus mooie afbeeldingen te zien met duidelijke titels. Daaronder staat hoelang geleden het is geplaatst, hoeveel reacties er zijn en hoeveel punten de post heeft. Met de pijltjes rechtsonder geef je een upvote of een downvote. Ook is een compacte modus mogelijk voor meer overzicht.

Navigeren

De navigatie wordt geregeld via tabs onderin het scherm, met onder andere je inbox, profiel en een zoekfunctie. Druk je een keer op ‘Posts’, dan word je naar de berichten gebracht waar je lekker kunt scrollen. Druk je nog een keer, dan kun je kiezen uit populaire posts, alle posts of gewoon home. Bij die laatste optie zie je alleen posts van subreddits waar je een abonnement op hebt.

Heel handig is dat de app je ook op een andere manier laat wisselen tussen subreddits. Tik je tijdens het scrollen bovenin de app, dan typ je gewoon de subreddit waar je naar toe wil of je kiest uit één van je favorieten.

Ook fantastisch is hoe de reacties worden gepresenteerd. Het reactiesysteem op Reddit kan al snel onoverzichtelijk worden, maar door kleurlijnen toe te voegen zie je makkelijk wie er waar op reageert. Ook de editor om zelf reacties en posts te schrijven is uitgebreid en praktisch.

De meeste content op Reddit is in de media-viewer van de app te bekijken, dus je wordt niet telkens naar je browser of naar YouTube gestuurd. Dit is niet alleen handig omdat je zo in dezelfde app blijft, maar je kunt ook je upvotes en downvotes blijven sturen terwijl je naar de content kijkt.

Betalen en een te verhelpen nadeel

Mooi is dat Apollo helemaal gratis is, maar je kunt ook betalen voor de Pro-versie. Betaal je 3,49 euro, dan kun je zelf posts plaatsen, meerdere accounts gebruiken, gaat de nachtmodus automatisch aan, kun je Touch ID toepassen om in te loggen, mag je een ander app-icoon kiezen en zijn er nog wat extra’s. Dit is dus wel de moeite waard. Maar de app werkt ook uitstekend als gratis versie.

Een nadeel van Apollo gebruiken is dat Reddit liever wil dat je de officiële app installeert. Als je een Reddit-link ergens opent, dan zet Reddit groot in beeld dat je dit beter in de app kunt bekijken. Je krijgt dan de keus om de officiële Reddit-app te openen of verder te gaan in de webversie. Met deze Workflow is het gelukkig ook mogelijk om links direct in Apollo te openen.

Download Apollo in App Store (gratis)

Apollo for Reddit

Christian Selig

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu