De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Oogappels #21: Volg al je pakketjes met AfterShip

Erwin Vogelaar
12 maart 2018, 19:29
3 min leestijd
Oogappels #21: Volg al je pakketjes met AfterShip
AfterShip Package Tracker

AfterShip Package Tracker

Gratis

Reviewscore

8,5

Pakketjes bestellen we tegenwoordig van over de hele wereld. Met de app AfterShip houd je ze allemaal op een centrale plek bij.

Lees verder na de advertentie.

Oogappel: AfterShip

Het is makkelijker dan ooit om online dingen te bestellen. We beperken ons al lang niet meer tot Nederlandse webwinkels, want onze kleding, boeken, games enzovoort komen van over de hele wereld. Deze groei is makkelijk te verklaren. De verzendkosten zijn vaak laag en de producten goedkoop. Wat het effect van deze groei is op het milieu en de economie laten we hier even in het midden.

aftership

Het grootste nadeel van shoppen in het buitenland is hoe lang het duurt tot het pakketje eindelijk je voordeur bereikt. Sommige mensen vergeten soms wat ze hebben besteld, waarna de aankomst van een bestelling weken later als een verrassing voelt. Alsof ze een cadeautje krijgen die ze zelf hebben betaald. Anderen houden de zending het liefst zo goed mogelijk in de gaten.

Websites en apps

Val je in die laatste categorie? Dan valt het nog niet mee om al je bestellingen bij te houden. Vaak worden bestellingen namelijk via verschillende bedrijven verzonden en gebruikt elk bedrijf weer een eigen vreemde webinterface voor het tracken van de pakketjes. Soms werken de links in e-mails van deze vervoerders niet goed, of moet je elke keer je nummer weer opzoeken voordat je de status van jouw pakketje vindt.

Doe jezelf dat niet aan, want het kan allemaal veel makkelijker. In de App Store staan verschillende tracking-apps die je helpen om je pakketjes te volgen. Zo zijn apps als 17Track en Parcel uitstekende opties. Wij kiezen echter voor AfterShip.

Al je pakketjes

AfterShip heeft een zeer simpele, maar doeltreffende app. Je hoeft enkel op het plusje te tikken, een nummer in te voeren, eventueel een vervoerder te specificeren en je zending wordt in de lijst geplaatst. In deze lijst zie je per zending wat de laatste updates zijn, wie de vervoerder is en de contactinformatie van die vervoerder.

Is er een update over een van je zendingen, dan krijg je daar een berichtje over. Je kunt ook instellen dat je van elke checkpoint een notificatie krijgt, maar daarvoor moet je wel eerst een account aanmaken. Het voordeel is dat je dan ook de webinterface kunt gebruiken. Daar moet je wel de naam van je bedrijf invullen, omdat de website eigenlijk voor bedrijven is bedoeld. Hier kun je gelukkig ook gewoon onzin invullen, waarna je jouw pakketjes via een browser kunt volgen.

aftership

Hoop vervoerders

Waarom we AfterShip prefereren naast die andere apps, is naast de simpele app ook de hoeveelheid vervoerders die wordt ondersteund. AfterShip ondersteunt meer dan vierhonderd verschillende bedrijven, waaronder een stapel uit Nederland zoals PostNL, DHL, GLS en Dynalogic.

Oogappels #18: PostNL-app waarschuwt je voor alle geadresseerde post

Bestel je voornamelijk pakketjes in Nederland en worden die bezorgd via PostNL? Dan kun je die ook gewoon in de PostNL-app volgen. Deze app was eerder onze Oogappel vanwege de handige Mijn Post-functie die je waarschuwt voor alle geadresseerde post die via de vervoer wordt verstuurd. Download AfterShip gratis in de App Store via onderstaande link.

→ Download AfterShip in de App Store (gratis)

AfterShip Package Tracker

AfterShip Limited

Gratis via App Store

Lees ook onze vorige Oogappels

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu