Onze favoriete applicaties in 2009: Catherina

Redactie
31 december 2009, 18:57
3 min leestijd
Onze favoriete applicaties in 2009: Catherina

Dit jaar is er veel gebeurd, dat kan je je misschien nog herinneren en ga je waarschijnlijk nog lezen in het jaaroverzicht van iPhoned. Met een grote glimlach kunnen we terug kijken op een spetterend jaar met fantastische applicaties. Iedereen heeft andere applicaties en vandaag is het een leuk moment om eens te kijken naar de applicaties van de iPhoned-auteurs.

Apple’s plaatsje

Op de eerste pagina van mijn springboard heb ik de standaardindeling van de iPhone in stand gehouden. Ik gebruik ze niet allemaal even vaak, sommige bijna niet, maar die indeling vond ik wel wat hebben. De eerste pagina van mijn springboard is de enige gesorteerde pagina en Apple’s ereplaatsje!
standaard

Productiviteit

De rest van mijn iPhone applicaties staan her en der; op de plaats waar ze worden geïnstalleerd blijven ze meestal ook staan. Waarschijnlijk komt het gewoon door luiheid en gewenning, eigenlijk maakt het mij niet uit waar mijn apps staan.

Ik hecht veel waarde aan productiviteit, daar gebruik ik mijn iPhone ook vaak voor. Elke ochtend check ik of het gaat regenen met de Buienradar applicatie en mijn wekker gaat met de standaard klok-app. Uiteraard gebruik ik Safari en Mail ook vaak, deze mogen niet ontbreken in mijn favoriete applicaties.

Lees verder na de advertentie.

Sinds kort gebruik ik ook Pastebot, deze synchroniseert moeiteloos met mijn Mac. Als ik een leuke link of stukje tekst zie, dan “pastebot” ik die en binnen no-time kan ik daar mee verder op mijn mac!
Wat ik ook nog synchroniseer met mijn computers is mijn dropbox, zeer handig en iedereen aan te bevelen! Omdat sommige WiFi signalen niet in de instellingen te bereiken zijn, gebruik ik WiFitrak altijd om te kijken of er misschien een (onbeveiligd) netwerk in de buurt is!

Games

Ik speel ook spelletjes, daar is de iPhone uitermate voor geschikt. Een van mijn favoriete game is Doodle Jump, keer op keer speel ik het om mijn high score te verbeteren. Ook vind ik het erg leuk om diertjes te verzorgen op de iPhone, je ruikt de stank gelukkig niet. Met Superpoke Pets verzorg ik een q koorts vrij schaap en elke dag verzorg ik mijn Chihuahua met iChihauhau .
Mijn eigen collectie games bestaat nog uit Need for Speed, Star Wars, GI joe, Sims 3, Rollercoaster Rush en nog enkele kleine games.

Veel games download ik ook om te reviewen voor iPhoned.nl, de reviews die je kan verwachten in 2010 zijn; My Littlest Pet Shop, Fast Food Nation, Peto the Talking Pet en meer laat ik niet los.

Video

De iPhone heeft een mooi scherm om video’s te bekijken. Met uitzendinggemist kijk ik regelmatig series terug en ook heb ik Tros Gemist om afleveringen te downloaden. Zelf gebruik ik ook nog een nogal onbekende applicatie namelijk iWoopie.
Met iWoopie kan je van diverse sites (youtube, vimeo) filmpjes opslaan en via die applicatie ook bekijken, ik kijk regelmatig afleveringen van Perry the Platypus terug op mijn iPhone.

Fotobewerken

Uiteraard heb ik de applicatie photoshop.com op mijn iPhone staan, deze gebruik ik regelmatig om een aparte draai aan een foto te geven. Maar de applicatie waar ik zeer enthousiast over ben is toch echt Colorsplash. Het geeft een geweldig effect en iedereen staat er versteld van!

Overig

Ik download ook applicaties voor de “fun” of in een reflex. Meestal zijn dat gratis applicaties en uit luiheid blijven die staan op mijn springboard, eens in de zoveel tijd verwijder ik die!
De volledige lijst van mijn applicaties komt misschien binnenkort online, voor een request kan je mij mailen (info[at]iphoned[punt]nl).

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's