De ontwikkelaars-afrader van de week: de Human app
Roel van Hout

Iedere week licht een ontwikkelaar op het iPhoned-hoofdkwartier zijn of haar favoriete óf minder favoriete app toe. Deze week: de Human app die er voor moet zorgen dat je iedere dag 30 minuten beweegt. iPhoned sprak met een ervaringsdeskundige.

De Human app houdt, volgens de omschrijving in de App Store, automatisch bij hoeveel minuten je buiten de deur beweegt. Stappen binnenshuis worden daarbij niet meegeteld. Het is de bedoeling dat je elke dag 30 minuten beweegt: op die manier kun je ‘streaks’ opbouwen. Ook geeft de app weer hoeveel minuten je nog moet bewegen, als je het dagelijkse doel nog niet hebt gehaald.

Human appJoline van Duin, social marketeer bij Apostle, ging een paar dagen met de Human app aan de slag. Ze is niet onverdeeld enthousiast. Zo lijkt de app niet goed te werken: “Als ik gewoon achter mijn bureau zit ben ik binnen de kortste keren aan de 30 minuten bewegen”.

Human app niet goed voor batterij

De Human app blijkt daarnaast nog een groot nadeel te hebben. “De batterij van mijn iPhone was veel sneller leeg dan normaal. Na 5 dagen heb ik de app dan ook verwijderd”. Geen beste recensie dus, al zijn er ook positieve kanten aan de app. “Het ziet er allemaal wel heel erg mooi uit”, vindt Joline.

In principe zou het probleem met de batterij dankzij een update verholpen moeten zijn, dus wie door bovenstaande woorden niet is afgeschrikt, kan de app gratis downloaden in de App Store!

Human - Activity Tracker

Human

8,0 (5 reviews)
Gratis via App Store

Human - Activity Tracker
Human - Activity Tracker
Human - Activity Tracker
Human - Activity Tracker
Human - Activity Tracker

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.