Ontwikkelaar-app van de week: Moves

Wouter Nijsen
20 augustus 2013, 15:52
2 min leestijd
Ontwikkelaar-app van de week: Moves

Op het iPhoned-hoofdkwartier worden we letterlijk omringd door app-ontwikkelaars. Reden genoeg voor een serie dus: de ontwikkelaar-app van de week! Iedere week licht een ontwikkelaar zijn of haar favoriete app toe. Deze week: Moves.

Moves is een handige app als je wilt zien of je wel genoeg beweging krijgt op een dag, al zijn er natuurlijk al tientallen apps in de App Store te vinden die in deze behoefte kunnen voorzien. App-ontwikkelaar Fred van Rijswijk kiest echter voor Moves om zijn dagelijkse wandelingen bij te houden. “Moves ziet er gewoon erg strak uit en trekt je batterij tenminste niet helemaal leeg.”

moves 2Dit is namelijk een nadeel van veel digitale stappentellers: omdat ze constant op de achtergrond je gedrag in de gaten houden, doen ze ook constant een beroep op je kostbare accuduur. “Moves is best zuinig op dit gebied. Ik heb er nooit echt last van in ieder geval.”

“Moves houdt ook alles bij wat je doet, of je nu loopt, fietst of aan het rennen bent. Hij laat zelfs zien dat je even in de trein hebt gezeten”, vertelt Fred over de app. De stappenteller voor iPhone toont naast al die data hoeveel calorieën je gemiddeld hebt verbrand met je inspanningen.

Lees verder na de advertentie.

Moves is strak en intuïtief te besturen

Het uiterlijk van Moves past volgens Fred al perfect bij het uiterlijk van de aankomende iPhone-update naar iOS 7. De stappenteller voor iPhone is bovendien soepeltjes te besturen. Iedere glimmende knop met informatie is aan te tikken voor nóg meer informatie. Volgens Fred zijn alle functies en knoppen meteen duidelijk als je de app voor het eerst opstart.

“Het is ook erg fijn dat de makers van Moves de volledige api (application programming interface) online hebben gezet. Zo kun je als app-ontwikkelaar alle data die door Moves wordt verzameld zonder omwegen in een eigen app verwerken.”

Op de vraag of hij zelf al genoeg stappen per dag zet, geeft Fred eerlijk antwoord: “Nee, dat is nog wel onder de maat. Ik moet nog twee keer zoveel lopen, eigenlijk.”

Moves

ProtoGeo

Gratis via App Store
Moves
Moves
Moves
Moves
Moves

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's