Apple vergemakkelijkt ontdekken van goede apps
Roel van Hout

De App Store mag dan meer dan 900.000 apps bevatten; het ontdekken van goede apps is niet altijd even gemakkelijk. Apple treft de laatste tijd echter maatregelen om dit te veranderen.

Volgens recente studies is Apple namelijk bezig de voorwaarden waaraan een app moet voldoen om hoog in de App Store-lijsten terecht te komen, aan te passen. Vanaf nu telt bijvoorbeeld ook wat voor waardering een app krijgt. Ook speelt de mate waarin apps worden gebruikt, het aantal keer dat ze worden geopend en de lengte van de periode waarin ze gebruikt worden een rol.

goede apps ontdekken

Als een app goed wordt beoordeeld, zal hij hoger in de ranglijsten terecht komen. Voorheen sorteerde Apple voornamelijk op aantal downloads, wat het voor app-ontwikkelaars gemakkelijker maakte om hogere posities te bereiken.

Apple ververst eens per 3 uur ten behoeve van ontdekken van goede apps

Daarnaast ververste Apple de ranglijsten eerst ieder kwartier, maar heeft deze regelmaat nu naar beneden bijgesteld: vanaf nu worden ranglijsten iedere 3 uur opnieuw geladen. Nu is het voor ontwikkelaars nog mogelijk om de ranglijsten te beïnvloeden, maar door de mensen die dergelijke acties in de gaten houden meer tijd te gunnen, hoopt Apple dergelijk vals spelen te voorkomen.

Hopelijk maken bovenstaande maatregelen goede apps ontdekken een stuk makkelijker. Mocht je nu al op zoek zijn naar goede apps, bekijk dan zeker ons overzicht van beste Nederlandse apps, beste betaalde apps, beste gratis apps en beste iPhone games!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.