Ontdek op je iPhone de drukste plekken in Amsterdam op 30 april
Redactie

30 april is een feestelijke dag en als je naar Amsterdam gaat wil je wellicht de drukste plekken mijden of deze vanwege de gezelligheid juist opzoeken. Dat kan via de 30APPril app op je iPhone die door de gemeente Amsterdam en politie is ontwikkeld.

Heatmaps op 30 april

iphone-30apprilDe app 30APPril zorgt ervoor dat je goed geïnformeerd kunt worden als je de feestelijke dag in Amsterdam doorbrengt. Zo kun je de app onder meer gebruiken om een grafische weergave van de drukte in Amsterdam te zien via de zogenoemde heatmaps. Bovendien worden alle officiële evenementen weergegeven in de applicatie en zijn er ook praktische punten in opgenomen, die variëren van routes en OV-punten tot EHBO posten.

Actuele berichtgeving

De app voorziet ook in het verstrekken van actuele informatie door de hulpdiensten en de politie. Zo wordt iedereen die de app heeft geïnstalleerd op de iPhone op de hoogte gehouden van eventuele incidenten en van punten waar het echt extreem druk is. Verder zal er andere nuttige informatie worden verstrekt over hoe de dag verloopt. Er wordt overigens wel gebruik gemaakt van de GPS sensor, zodat je daar wel even rekening moeten houden en de accu maar beter volledig kunt opladen voordat je naar Amsterdam vertrekt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.