Onofficiële Dumpert-applicatie
Redactie

In de App Store is vanaf deze week een onofficiële Dumpert-applicatie te vinden. De applicatie kan alle video’s en afbeeldingen van de populaire website tonen. Tot nu toe was dit nog niet mogelijk omdat de website de video’s alleen in flash-formaat aanbiedt. De applicatie gebruikt een project waarbij dit videoformaat op iOS-apparaten kan worden vertoond.

Dumpert: Grappige, bizarre filmpjes

Dumpert is een dienst van weblog GeenStijl. Op de website verschijnen dagelijks een aantal video’s en plaatjes. Over het algemeen zijn dit video’s over bloopers, falende mensen en grappige huisdieren. Door middel van een stemsysteem kunnen bezoekers laten weten of ze de content leuk vonden. Op basis van de duizenden stemmen wordt er iedere dag een toplijst samengesteld met de best beoordeelde video’s en afbeeldingen.

De onofficiële applicatie van Dumpert is op dit moment er eenvoudig, maar de basisfunctionaliteit is wel al aanwezig. Je kan via de applicatie namelijk de ‘toppers’, nieuwste video’s en nieuwste afbeeldingen bekijken. Een zoekfunctie ontbreekt helaas op dit moment. Desalniettemin is dit een goed begin.

Auteursrechten

De ontwikkelaar van de applicatie ‘Dumpert’ is niet de eigenaar van de gelijknamige website. Hij ‘steelt’ alleen de video’s van de website. Ook vangt hij geld voor elke installatie van zijn applicatie, en dus zal GeenStijl deze applicatie waarschijnlijk uit de App Store laten verwijderen. Het is dus aan te raden om de applicatie snel te downloaden als je een vaste Dumpert-bezoeker bent.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.