OneShot laat je tekst-screenshots delen via Twitter

OneShot for Screenshots is een handige app waarmee je tekst-screenshots op Twitter kan delen met toevoeging van commentaar of een link. De app werd werd door oud-medewerkers van Twitter gemaakt.

OneShot

oneshotOneShot is een app van Jason Goldman en Ian Ownbey, twee heren die al een tijdje meegaan in de tech-industrie. Allebei komen ze van Twitter. Ze besloten onder de naam Susworks een app te maken die ‘de ervaring van artikelen lezen op Twitter beter maakt’.

Veel Twitter-gebruikers delen wel eens een link naar een artikel met een zinnetje commentaar erbij. Met de OneShot-app kan dat alsnog, maar kun je ook gemakkelijk een screenshot van het artikel te maken om het belangrijkste eruit te vissen. Mensen die dat uitgeknipte deel interessant vinden, kunnen dan alsnog doorklikken naar het hele artikel.

Dat is één manier waarop je de app kan gebruiken. Je kunt er ook interessante passages uit een e-book mee delen of andere screenshots op Twitter plaatsen. OneShot werd geboren uit persoonlijke frustratie, vertelt Goldman aan TechCrunch: “Ik maakte zelfs screenshots en markeerde tekst, maar het werkte nooit handig en zag er niet uit, dus maakten we een betere oplossing.”

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zo werkt het

Je maakt om te beginnen een screenshot op je iPhone (door de home- en powerknop tegelijk in te drukken). Vervolgens open je de app en kies je het screenshot dat je wil delen. Vervolgens kun je hem als je wil bijsnijden. In een volgend scherm is het mogelijk om tekst te markeren, zodat het beter opvalt. Daarna kun je de achtergrondkleur veranderen. Daarmee valt het screenshot beter op in de eindeloze stream aan tweets die Twitteraars binnenkrijgen.

Heb je het screenshot af, dan kun je hem delen. Hiervoor moet je inloggen met je Twitter-account. De app schotelt vanzelf links voor als het tekst uit het plaatje herkent, maar je kan ook zelf een link toevoegen. Daarnaast is het mogelijk commentaar toe te voegen als tweet.

OneShot downloaden

De handige app OneShot is gratis te downloaden in de App Store voor iOS 8 of nieuwer. Voor installatie moet er 24,4MB vrij zijn op je toestel.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.