OneDrive-update: ondersteuning voor TouchID en de iPhone 6
Wouter Nijsen

Microsoft heeft de iOS-app van haar clouddienst OneDrive van een grote update voorzien. Deze ondersteunt nu het grotere scherm van de iPhone 6, TouchID en wachtwoorden.

Beveiligen met TouchID

OneDrive-updateDe update is sinds gisteravond te downloaden en zorgt ervoor dat de grotere schermen van de iPhone 6 en 6 Plus worden ondersteund en dat de app nu voor alle iPhone-modellen geoptimaliseerd is. Bovendien zijn meer bestanden en mappen tegelijk te zien en is er ook meer ruimte voor het bewerken van Office-documenten.

Ook zijn bestanden nu te beveiligen met specifieke wachtwoorden. Dit kan zowel op de traditionele manier als met TouchID. Daar heb je uiteraard wel een iPhone 5S of nieuwer voor nodig. Mocht je een ouder model hebben, dan zijn bestanden middels toegangscodes te versleutelen. Je documenten beveiligen is erg eenvoudig: ga naar de instellingen van de OneDrive-app en schakel de functie ‘Wachtwoordcode’ in. Naast deze nieuwe features is het mogelijk om bestanden te sorteren op naam, datum en grootte. Ook zijn diverse bugs verholpen.

Meer over OneDrive voor iOS

Met de OneDrive-app heb je, waar je ook bent, toegang tot al je opgeslagen documenten in de cloud. OneDrive is kosteloos te gebruiken en geeft je bij registratie 15GB gratis opslagruimte. Mocht je meer ruimte tot je beschikking willen hebben, dan kan je dit middels opslagabonnementen verder uitbreiden. De prijzen hiervan lopen uiteen van 1,99 euro tot 10 euro per maand.

Voor het downloaden van de OneDrive-update is 12,7MB opslagruimte en minimaal iOS 7 benodigd.

Microsoft OneDrive

Microsoft Corporation

9 (116 reviews)
Gratis via App Store

Microsoft OneDrive
Microsoft OneDrive
Microsoft OneDrive
Microsoft OneDrive
Microsoft OneDrive

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.