Microsoft maakt OneDrive-app beschikbaar voor Apple Watch

20 april 2015, 15:30
2 min leestijd
Microsoft maakt OneDrive-app beschikbaar voor Apple Watch

Microsoft is er als de kippen bij om ook op de Apple Watch vertegenwoordigd te zijn. De clouddienst OneDrive zal bij de release van de Apple Watch direct beschikbaar zijn.

Lees verder na de advertentie.

OneDrive Apple Watch

Het is een interessante keuze van Microsoft om zo actief te zijn op verschillende platformen. Nadat het bedrijf er vorig jaar al snel bij was om Googles Android Wear te ondersteunen, is Microsoft ook meteen van de partij op de Apple Watch, met de app OneDrive.

OneDrive is de clouddienst van Microsoft. Een app voor iOS was er al een behoorlijke tijd, maar in de laatste update is ondersteuning voor de Apple Watch toegevoegd. In de omschrijving van de update staat wat je met de Apple Watch-app kan:

  • Bekijk de meest recente foto’s en verwijder foto’s die je niet wilt houden
  • Zoek foto’s op label
  • Bekijk je albums

OneDrive voor de Apple Watch is dus niet heel uitgebreid. Voor gebruikers is het mogelijk om foto’s te tonen op het 1,5- of 1,7-inch schermpje te tonen. Da’s niet ideaal, maar een clouddienst moet op elk apparaat te raadplegen zijn, dus ook op de Apple Watch.

apple watch voorverkoop

Microsoft software op multiplatform

Microsoft zorgt de laatste tijd dat zijn software op elk platform goed vertegenwoordigd is. Zo verschenen er eind vorig jaar al nieuwe Office-apps (Word, Excel en PowerPoint) voor iOS, waarvan de basisfuncties door iedereen gratis gebruikt kunnen worden. Nog interessanter: de Office-apps zijn beter op platformen van derden dan op de Windows Phone. Begin deze maand lanceerde Microsoft ook al een gloednieuwe scan-app voor de iPhone.

Naast ondersteuning voor de Apple Watch heeft OneDrive ook verbeteringen voor de iPhone-app doorgevoerd voor pdf-bestanden. Deze kun je nu vanuit de app afdrukken. Ook is het mogelijk om teksten van pdfjes nu te doorzoeken en kun je van pagina naar pagina swipen. De app is te downloaden voor iOS 7 of nieuwer en heeft 108MB aan vrije opslagruimte nodig.

Microsoft OneDrive

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

Microsoft OneDrive
Microsoft OneDrive
Microsoft OneDrive
Microsoft OneDrive
Microsoft OneDrive
Microsoft OneDrive
Microsoft OneDrive
Microsoft OneDrive
Microsoft OneDrive
Microsoft OneDrive
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu