One Handed Keyboard: de oplossing voor typen met één hand op de iPhone 6 Plus
Rutger Otto

De mogelijkheid om je iPhone met één hand te kunnen bedienen, was altijd een voordeel aan de telefoons van Apple. Met de komst van de iPhone 6 Plus wordt typen met één hand onmogelijk. One Handed Keyboard biedt de oplossing.

De grote iPhone 6 is gemaakt voor gebruik met twee handen. Wil je met één hand typen, dan moet je (zeker met kleine handen), de telefoon in de moeilijkste posities houden. Met het gevaar dat je het toestel laat vallen. Maar geen nood, de app One Handed Keyboard schiet je te hulp.

Typen met één hand

one handed keyboardJe downloadt de app uit de App Store en installeert hem als toetsenbord op je iPhone. Daarvoor moet je iOS 8 draaien, maar dat besturingssysteem is al geïnstalleerd op je iPhone 6 Plus. Het toetsenbord pakt het keyboard van dezelfde afmetingen als de iPhone 5S, maar plakt die in je nieuwe iPhone. Afhankelijk van met welke hand je typt, kun je het toetsenbord aan de linker- of rechterkant van het scherm zetten. Dat is gemakkelijk te veranderen, want de ruimte die overblijft naast het toetsenbord, bevat een knop waarmee je de positie aanpast.

Wil je het toetsenbord persoonlijker maken, dan zijn de kleuren van de letters te veranderen. Het One Handed Keyboard is standaard in een lichte en een donkere uitvoering. Dit wordt automatisch aangepast aan de app waarin je hem gebruikt.

One Handed Keyboard downloaden

Verwacht verder niet teveel van de app. Het biedt gewoon de gebruiksvriendelijkheid van typen op een kleiner toestel, maar dan op de iPhone 6 (Plus). Helaas is de app niet gratis. Voor One Handed Keyboard betaal je eenmalig 1,79 euro. Voor de installatie is iOS 8 benodigd en 13,3MB aan vrije opslagruimte.

One Handed Keyboard

Terry Demco

€ 2,29 via App Store

One Handed Keyboard
One Handed Keyboard
One Handed Keyboard
One Handed Keyboard
One Handed Keyboard

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.