Omapost: stuur elke maand een kaartje naar een dierbare

14 augustus 2016, 13:23
2 min leestijd
Omapost: stuur elke maand een kaartje naar een dierbare
Omapost - stuur een kaartje

Omapost - stuur een kaartje

Gratis

Reviewscore

7,5

Omapost is een Nederlands initiatief om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Elke maand stuur je een kaartje met online foto’s naar offline opa’s en oma’s.

Lees verder na de advertentie.

Omapost stuurt een kaartje naar dierbaren

Herken je het, dat je eigenlijk vaker naar je opa of oma (of iemand anders) zou moeten gaan? En als je er bent, dan gaat het vaak over de standaardzaken, omdat het lastig is om uit te leggen wat je in het dagelijks leven doet. Door ze elke maand een kaartje te sturen met persoonlijke foto en een tekstje, wordt dat anders.

Dat is tenminste een beetje het idee achter Omapost, de app die Wilbert van de Kamp bedacht. Op de website van Omapost is te lezen hoe hij op het idee voor de app kwam. “Hoewel hij veel van zijn bezigheden online deelde, kreeg zijn oma daar niets van mee”, begint de uitleg. “Oma was niet echt trending op social media. Toen bedacht hij: wat nu als ik oma elke maand een kaartje met een Facebookfoto én tekstje stuur?’

Zo werd het idee geboren om een app te maken voor Omapost. Vorig jaar kwam Van de Kamp daar al regelmatig mee in het nieuws, omdat hij de app via crowdfunding wilde bekostigen. Inmiddels staat Omapost in de App Store, waar je hem gratis kunt downloaden.

https://www.youtube.com/watch?v=zC-R_9jig64

Meer contact met minder moeite

De bedoeling is elke maand een kaartje te sturen. Per kaartje betaal je 2,50 euro, maar dan doet Omapost ‘het saaie werk’. Dat houdt in: de kaart met postzegel op de post doen. Veel moeite kost het dus niet om je oma een kijkje te laten nemen in je online leven met een offline kaartje.

Volgens Omapost is de app bedoeld om het contact te versterken, ‘een stimulans om mensen offline met elkaar te verbinden’. En ook voor online oma’s is het idee leuk. “Uiteindelijk is een persoonlijk kaartje per post toch iets anders dan een online bericht”, stellen de makers.

Omapost downloaden

De app (in bèta) is heel duidelijk in gebruik en je bepaalt zelf of je elke maand een kaartje stuurt. Er is dus bijvoorbeeld geen abonnement aan verbonden.

Omapost - stuur een kaartje

studio andere koek

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu