Olympische spelen: zo volg je de Nederlandse medailles met je telefoon

Michel van 't Klaphek
26 juli 2021, 16:50
1 min leestijd
Olympische spelen: zo volg je de Nederlandse medailles met je telefoon

De Olympische Spelen van 2021 zijn in volle gang! Met je telefoon houd je makkelijk en snel bij hoeveel medailles Nederland in de wacht gesleept heeft.

Lees verder na de advertentie.

Medailles op Olympische Spelen 2021 volgen

1. Google

Wil je heel vlug even de medaillespiegel van de Olympische Spelen checken? Gebruik dan Google. De zoekmachine heeft speciaal voor het evenement speciale tabellen gemaakt die je te zien krijgt als je bijvoorbeeld zoekt op “olympische spelen medailles“.

Extra fijn is dat Google rekening houdt met het land dat je (waarschijnlijk) steunt en dus bijvoorbeeld de Nederlandse positie op de ranglijst aangeeft. Heel uitgebreid zijn de statistieken niet, maar voor een vlug overzicht is het voldoende.

2. NOS

Ben je op zoek naar meer informatie? Dan kun je bijvoorbeeld de NOS-app proberen. Helemaal bovenaan de app voor iPhones staat een balk waarin je op de hoogte blijft van alle nieuwtjes, het programma kunt checken en dus medailles.

De NOS-app heeft een speciaal venster (rechtsonderin) om de medaillespiegel te bekijken. Hierin zie je ook in welke sporten plakken zijn behaald, op welke onderdelen precies en natuurlijk door wie.

Op de thuispagina van de Olympische Spelen-sectie in de NOS-app staat overigens ook een medaillespiegel, maar deze is weinig uitgebreid. Je kunt daarom beter het speciale medaille-tabblad gebruiken.

NOS

Nederlandse Omroep Stichting

Gratis via App Store

3. Olympics

De Olympische Spelen van 2021 heeft natuurlijk ook een eigen app. Olympics is gratis te downloaden en ontzettend uitgebreid. Je kunt bijvoorbeeld specifieke sporten volgen, zodat je een seintje krijgt wanneer er een wedstrijd begint.

Met de Olympics-app kun je uiteraard ook in de gaten houden hoe de medaillespiegel eruitziet. Jammer genoeg is deze niet heel uitgebreid. Je kunt bijvoorbeeld wel checken hoeveel medailles een land heeft gehaald, maar niet op welke onderdelen deze zijn binnengesleept.

Olympics: Live Sports & News

International Olympic Committee

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu