Volg de Olympische Spelen op je iPhone, iPad en Apple TV met deze 7 apps
Lars Paymans

Vrijdag barst het grootste sportevenement van het jaar in alle hevigheid los: de Olympische Spelen in Rio. Installeer alvast deze apps op je iPhone, iPad of Apple TV zodat je niks hoeft te missen.

Olympische Spelen-apps voor iOS en Apple TV

In onderstaande applijst met Olympische Spelen-apps hebben we een onderscheid gemaakt tussen apps voor je Apple TV en iOS-apparaat om live mee te kijken, achteraf een wedstrijd terug te zien of om op ieder moment van de dag op de hoogte te blijven met achtergrondinformatie.

Olympische Spelen-apps

NOS (AppStore Link) NOS
Ontwikkelaar: Nederlandse Omroep Stichting
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

De NOS-app is zowel op de iPhone, iPad als op de Apple TV helemaal klaar voor om je alle wedstrijden van de Olympische Spelen 2016 te laten zien. Via een update is er onlangs een extra Rio 2016-knop aan het menu toegevoegd, wat je direct naar een aparte pagina brengt waar alles over de Spelen te vinden is. Dankzij de Chromecast-ondersteuning stuur je het beeld met een druk op de knop naar je tv.

NPO (AppStore Link) NPO
Ontwikkelaar: Stichting Nederlandse Publieke Omroep
Beoordeling: 17+
Prijs: Free Download

Live televisie kijken op je iPhone en iPad tijdens de Olympische Spelen kan heel goed met de NPO-app. Tik op de Live-knop en je kunt meteen met je iPhone of iPad kijken naar de NPO-zenders. Helemaal mooi is de optie om uitzendingen terug te kijken, zodat je de beste momenten niet hoeft te missen of nogmaals kunt bekijken.

TeamNL (AppStore Link) TeamNL
Ontwikkelaar: Nederlands Olympisch Comit� Nederlandse Sport Federatie
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

NOC NSF is met TeamNL ook prominent aanwezig in de App Store. De app geeft je een kijkje achter de schermen van de reis die het Nederlandse team maakt naar Rio. Maak kennis met de sporters, bekijk het programma en zie in de Medaillespiegel hoe goed Nederland het doet. In het begin had de app te maken met een aantal vervelende bugs, maar die zijn in een recente update verholpen.

Olympische Spelen apps

Google (AppStore Link) Google
Ontwikkelaar: Google, Inc.
Beoordeling: 17+
Prijs: Free Download

Ook Google helpt een handje om de Olympische Spelen naar je iPhone, iPad en Apple TV te brengen. In de Google-app kun je uitgebreide resultaten vinden als je zoektermen invult die met de Olympische Spelen te maken hebben. Dit resulteert in rijke resultaten, waarin grote foto’s en symbolen van vlaggetjes en medailles je aandacht trekken. Ook kun je meldingen ontvangen en livestreams volgen van een aantal YouTube Creators die op de Spelen aanwezig zijn.

The Olympics - Official App for the Olympic Games (AppStore Link) The Olympics - Official App for the Olympic Games
Ontwikkelaar: International Olympic Committee
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Ook deze iOS-app is officieel verbonden met de Spelen en zit tot de rand gevuld met nieuwsberichten, mooie foto’s en achtergrondinfo over de wedstrijden. Zo ben je met een blik op deze app op de hoogte van wat er de afgelopen uren is gebeurd. Eerder deze week werd de app opgeknapt om helemaal klaar te zijn voor Rio.

Rio 2016 Paralympic Games (AppStore Link) Rio 2016 Paralympic Games
Ontwikkelaar: Comite Organizador dos Jogos Olimpicos e Paralimpicos Rio 2016
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

De officiële app van de Olympische Spelen 2016. Hier kun je terecht voor een uitgebreid schema, overzicht van de medailles en regelmatige updates met beeldmateriaal en achtergrondinformatie over de Spelen. Mocht je zelf afreizen naar Rio, dan kun je hier ook tips vinden over de stad zelf.

Rio 2016 Olympic Games (AppStore Link) Rio 2016 Olympic Games
Ontwikkelaar: NEOWIZ Corporation
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Tijdens de Olympische Spelen kom je ongetwijfeld ook sporten tegen die je minder interessant vindt. Om de tijd te doden, kan een leuke iOS-game naast de bovenstaande Olympische Spelen-apps dan ook geen kwaad. Gelukkig maar dat je ook op dit gebied in de stemming kan blijven, dankzij de Rio 2016 Olympic Games. Neem het op tegen anderen in vermakelijke minigames, die nooit te lang duren.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.