Volg de Olympische Winterspelen op je iOS-apparaat met deze 6 apps

Redactie
9 februari 2018, 11:04
3 min leestijd
Volg de Olympische Winterspelen op je iOS-apparaat met deze 6 apps

Vandaag barst het grootste sportevenement van het jaar in alle hevigheid los: de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Installeer deze apps op je iPhone, iPad of Apple TV zodat je niks hoeft te missen.

Lees verder na de advertentie.

Olympische Spelen-apps voor iOS en Apple TV

In onderstaande applijst met Olympische Winterspelen-apps hebben we verschillende apps om het sportevenement te live te volgen, achteraf een wedstrijd terug te zien of om op ieder moment van de dag op de hoogte te blijven met achtergrondinformatie.

1. Eurosport Player

Eurosport bezit de uitzendrechten van de Olympische Winterspelen en is dé plek als je alles van het sportevenement wil zien. Met de Eurosport Player-app hoef je helemaal niets te missen, want vrijwel alles wordt uitgezonden. Tevens zijn er een aantal onderdelen van de Winterspelen die alleen bij Eurosport te zien zijn, zoals het ijshockeytoernooi en de ski- en snowboard-cross.

Download Eurosport Player in de App Store (gratis)

2. Pyeongchang 2018

De officiële app van de Olympische Winterspelen 2018. Hier kun je terecht voor een uitgebreid schema, overzicht van de medailles en regelmatige updates met beeldmateriaal en achtergrondinformatie over de Spelen. Mocht je zelf afreizen naar Pyeongchang, dan vind je hier ook tips over de stad zelf.

Download Pyeongchang 2018 in de App Store (gratis)

3. NOS-app

De NOS-app is zowel op de iPhone, iPad als op de Apple TV helemaal klaar voor om je alle wedstrijden van de Olympische Winterspelen 2018 te laten zien. Via een update is er onlangs een extra Pyeongchang 2018-knop aan het hoofdmenu toegevoegd, wat je direct naar een aparte pagina brengt waar alles over de Spelen te vinden is. Dankzij de Chromecast-ondersteuning stuur je het beeld met een druk op de knop naar je tv.

Download de NOS-app in de App Store (gratis)

4. NPO Start

Live televisie kijken op je iPhone en iPad tijdens de Olympische Winterspelen kan heel goed met de NPO Start-app. Tik op de Live-knop en je kunt meteen met je iPhone of iPad kijken naar de NPO-zenders. Helemaal mooi is de optie om uitzendingen terug te kijken, zodat je de beste momenten niet hoeft te missen of nogmaals kunt bekijken.

Download NPO Start in de App Store (gratis)

5. TeamNL

NOC NSF is met TeamNL ook prominent aanwezig in de App Store. De app geeft je een kijkje achter de schermen van de reis die het Nederlandse team maakt naar Pyeongchang. Maak kennis met de sporters, bekijk het programma en zie in de Medaillespiegel hoe goed Nederland het doet. In het begin had de app te maken met een aantal vervelende bugs, maar die zijn in een recente update verholpen.

Download TeamNL in de App Store (gratis)

6. Google-app

Ook Google helpt een handje om de Olympische Winterspelen naar je iPhone, iPad en Apple TV te brengen. In de Google-app kun je uitgebreide resultaten vinden als je zoektermen invult die met de Olympische Winterspelen te maken hebben. Dit resulteert in rijke resultaten, waarin grote foto’s en symbolen van vlaggetjes en medailles je aandacht trekken. Ook kun je meldingen ontvangen en livestreams volgen van een aantal YouTube Creators die op de Spelen aanwezig zijn.

Download de Google-app in de App Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu