De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Betaal wat je okay vindt voor deze app

Rutger Otto
26 februari 2015, 14:11
2 min leestijd
Betaal wat je okay vindt voor deze app

Willen mensen eigenlijk nog wel betalen voor apps? Ontwikkelaar Philipp Stollenmayer probeert erachter te komen door zijn puzzel-app Okay gratis aan te bieden. Hij hoopt dat gebruikers gaan betalen als ze er plezier aan beleven.

Lees verder na de advertentie.

Een nieuw verdienmodel

Okay is een nieuwe app in de App Store die een nieuw verdienmodel uitprobeert. De app is helemaal gratis te downloaden, met alle functies erop en eraan en zonder advertenties, en toch hoopt de maker er aan te kunnen verdienen.

okay app

Na 20 levels vraagt de app namelijk of je de app wil steunen. “Hopelijk vind je mijn spelletje leuk”, komt er in beeld te staan. “Elke speler betaalt zo veel als het spelletje hem waard is. Hoeveel wil jij voor het spelletje betalen?” Vervolgens staat er standaard 99 cent aangegeven, wat je steeds met een euro kunt verhogen tot 8,99 euro. Het is echter ook mogelijk om helemaal niks te lappen.

Dat vindt het spel ook okay: je kunt dan gewoon doorgaan met de game. Alle functionaliteiten en levels blijven beschikbaar en er komt niet ineens reclame bij. Wel waardeert de maker in dat geval een beoordeling in de App Store, maar ook dat is niet verplicht. Philip Stollenmayer gaat uit van de goedheid van de mens om te betalen voor content die ze tof vinden. Of dat ook daadwerkelijk iets oplevert is nog niet bekend.

Okay? | iOS Gameplay Trailer

Okay-app

Okay zelf is een simpel spelletje met een leuk idee. Het is per level de bedoeling dat je witte vlakken wegspeelt door er een balletje tegenaan te tikken. Dat balletje lanceer je van een plaats op het scherm naar keuze in een richting naar keuze. Daarna bekijk je of alles weggespeeld wordt, zo niet, dan probeer je het nog eens.

De objecten maken geluidjes waardoor je soms een muzikaal deuntje vrijspeelt. De meeste puzzels zijn met logica op te lossen, maar sommige levels zijn een beetje frustrerend. Een paar keer proberen wil dan helpen. Okay is gratis te downloaden voor iOS 6 of nieuwer. Voor installatie moet je 12,3MB vrij hebben op je iOS-toestel.

Okay?

Philipp Stollenmayer

Gratis via App Store

Okay?
Okay?
Okay?
Okay?
Okay?
Okay?
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu