De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

De 3 beste apps om (offline) artikelen te lezen op je iPhone

Wouter Nijsen
24 november 2014, 17:23
2 min leestijd
De 3 beste apps om (offline) artikelen te lezen op je iPhone

Je iPhone is ideaal om onderweg artikelen te lezen. Soms wil je deze opslaan, zodat je ze later nog eens rustig kunt teruglezen. We hebben 3 apps op een rijtje gezet die je hiervoor prima kunt gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Instapaper

Instant Paper, Inc.

Gratis via App Store

Instapaper was één van de eerste apps waarmee je artikelen kon opslaan om ze later zonder internetverbinding alsnog te lezen. De populaire app gaat al een tijdje mee en wordt regelmatig voorzien van updates. Instapaper is slim en verwijdert alle overbodige informatie, zodat alleen het belangrijkste overblijft. Sinds iOS 8 is het ook mogelijk om vanuit Safari direct artikelen te bewaren, zonder hiervoor extra handelingen te verrichten. De app is gratis, maar ook te gebruiken in combinatie met een Premium-account. Hiermee is het onder andere mogelijk om Instapaper met externe apps te gebruiken.

Pocket

Read It Later, Inc

Gratis via App Store

Persoonlijk favoriet Pocket kenmerkt zich door zijn gebruiksgemak en mooie interface. Net als bij Instapaper sla je artikelen met een simpele tik op. Verder zijn ze te categoriseren, zodat je bijvoorbeeld nieuwsberichten van video’s en afbeeldingen kunt scheiden. Ben je klaar met een artikel, veeg ze dan weg en ze worden automatisch gearchiveerd. Ook handig is de mogelijkheid om je Pocket-account te synchroniseren met je pc of Mac. Hiermee sla je vanaf je desktop of laptop een pagina op, waarna deze automatisch naar je iPhone worden gestuurd. Handig!


Offline artikelen lezen kan ook met de populaire app Readability. Hij is minder bekend dan bovenstaande applicaties, maar werkt net zo goed. Fijn is de mogelijkheid om gebruikers te volgen, zodat je interessant content van anderen oppikt. Readability kenmerkt zich verder door zijn overzichtelijke en simpele uiterlijk, die overigens vloeiend en snel aanvoelt. Met de iOS 8-extensie bewaar je gemakkelijk artikelen vanuit je mobiele browser, net zoals je dat bij Instapaper en Pocket doet. Readability onderscheidt zich tot slot door het feit dat ‘ie volledig gratis is; er is geen Premium-versie beschikbaar.

Check de laatste en beste iPhone nieuws-apps!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu