Officiële Wikipedia-app voorzien van flink redesign en bewerkingsfuncties

Gijs Ettes
1 augustus 2014, 12:05
1 min leestijd
Officiële Wikipedia-app voorzien van flink redesign en bewerkingsfuncties

De officiële iOS-app van Wikipedia is van de grootste update in tijden voorzien. Versie 4.0 neemt het design op de schop en laat je zowel in- als uitgelogd artikelen bewerken.

Lees verder na de advertentie.

Wikipedia, maar dan mobiel

wikipedia

Bij het starten van de Wikipedia-app kun je ervoor kiezen om in te loggen of je als nieuwe gebruiker te registreren, maar dit is niet verplicht als je pagina’s wil bewerken. Bij elk artikel vind je rechtsboven een pennetje waarop je kunt klikken om wijzigingen aan te brengen.

Een andere belangrijke vernieuwing is de zijbalk die je opent door op de menuknop rechtsboven te tikken. Deze deelt het beeld in tweeën, zodat je links nog de pagina kunt lezen en rechts de inhoud ervan ziet. Het is gemakkelijk om naar beneden te scrollen en direct naar het gewenste pagina-onderdeel te gaan.

Onder in de app vind je knoppen om verder te gaan of een vorige pagina te bekijken. Met het pictogram rechtsonder kun je de pagina delen via een iMessage, mail of social media-bericht of deze opslaan. Opgeslagen pagina’s vind je vervolgens terug in het snelmenu dat je opent middels het W-icoon linksboven naast het vergrootglas.

Wikipedia app

Het nieuwe design van Wikipedia is simpel en rustig en werkt goed op het grote scherm van de iPad. Maak je gebruik van de iPhone, dan navigeer je ook gemakkelijk door de app, maar kan het lastig zijn om artikelen te bewerken.

Wikipedia-app downloaden

Wikipedia heeft naar eigen zeggen de app vanaf de grond af opnieuw opgebouwd, waardoor hij sneller dan ooit werkt. Daar zijn wij het volmondig mee eens. De iOS-app is gratis te downloaden, vereist iOS 6+ en een kleine 4MB aan vrije opslagruimte.

Wikipedia

Wikimedia Foundation

Gratis via App Store

Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu