Officiële Eurovisie Songfestival-app verschenen
Wouter Nijsen

De TROS heeft in samenwerking met andere omroepen uit Europa een officiële Eurovisie Songfestival-app voor de iPhone uitgebracht. Deze samenwerking met de TROS heeft ervoor gezorgd dat de app volledig in het Nederlands is te gebruiken.

Eurovision Song Contest – The Official app bied je de mogelijkheid om je alvast goed voor te bereiden op het aankomende Songfestival, waarvan de eerste liveshow al op 14 mei wordt uitgezonden. De Eurovisie Songfestival-app kiest dus een goed moment om in de App Store te verschijnen.

De app biedt onder andere de mogelijkheid om de 39 ingezonden nummers te kopen vanuit de Eurovisie Songfestival-app zelf, en er is ook een handig overzicht toegevoegd met al het nieuws omtrent het muziekspektakel en de deelnemers ervan.

Tweede scherm tijdens de liveshows

Tijdens de live-uitzendingen zelf wordt de app nog interessanter. Dan kun je als gebruiker live de songteksten meelezen, achtergrondinformatie lezen over de artiest en je stem uitbrengen over de optredens. Als je op een bepaalde artiest stemt, krijg je een persoonlijke videoboodschap als beloning voor je steun.

De samenwerking met de TROS heeft ervoor gezorgd dat Nederlands een van de 14 selecteerbare talen is in de app. Dit is echter niet van toepassing op het in de app getoonde nieuws: dat blijft alleen in het Engels leesbaar.

Eurovision Song Contest - The Official App (AppStore Link) Eurovision Song Contest - The Official App
Ontwikkelaar: digame mobile GmbH
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.