Microsoft lanceert Office 2016 officieel voor de Mac

Rutger Otto
10 juli 2015, 10:42
2 min leestijd
Microsoft lanceert Office 2016 officieel voor de Mac

Nieuwe versies van Office-programma’s als Word, Excel en Powerpoint zijn nu beschikbaar voor de Mac in Office 2016.

Lees verder na de advertentie.

Office voor Mac

office voor mac

Microsoft begon in maart dit jaar al met het bètatesten van Office 2016, maar nu is de software voor iedereen beschikbaar. Deze versie van Office is de eerste grote versie voor Mac die sinds Office 2011 uitkomt. Het biedt langverwachte verbeterde versies van Word, Excel en Powerpoint. De programma’s hebben een nieuw design, zijn geoptimaliseerd voor Retina-schermen, hebben cloud-ondersteuning en andere nieuwe functies.

Vooral op het gebied van ontwerp zijn er flinke stappen gemaakt. Het nieuwe Office voor Mac ziet er lekker strak en overzichtelijk uit, met gekleurde blokken zoals het er op Windows al langer uitziet. Toch zijn de Office-programma’s geen gemakkelijke overzetting, maar zijn ze speciaal voor de Mac gemaakt. Zo is er een nieuw Yosemite-achtig design dat volledig scherm ondersteunt, evenals multi-touch invoer. Dankzij cloud-integratie kun je vanaf elk apparaat bij door jou opgeslagen bestanden.

Verbeterde apps

office voor mac 1

Office 2016 voor Mac is volgens Microsoft gemaakt voor teamwerk. Je kunt met het programma gemakkelijker samen in documenten werken. Zo is er in Word een handige interface in de rechter bovenhoek van het scherm waar meerdere mensen aan één document kunnen werken en communiceren. Ook heeft Word een nieuw tabblad voor het ontwerp van het document, waarmee je snel layouts, kleuren en lettertypen kunt veranderen.

Naast de verbeterde belangrijke apps als Word en Powerpoint, zijn ook Outlook en OneNote onderdeel van Office voor Mac 2016. Microsoft heeft al beloofd ongeveer elk kwartaal nieuwe updates voor de software door te voeren. Office 2016 is voor alle Office 365-leden te downloaden vanaf vandaag. Het programma komt beschikbaar voor OS X Yosemite of nieuwer.

Abonnement

Een thuisversie van Office 365 kost 7 euro per maand voor één gebruiker. Voor 10 euro per maand kun je echter ook een abonnement nemen voor maximaal vijf gebruikers. De Office-versies kun je eerst gratis uitproberen, na een maand ga je dan betalen. De online-only versie van Office is overigens gratis.

Bekijk Office voor Mac hier

Lees meer over apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu