De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Microsoft updatet Office-apps en komt met Skype for Business-preview

Rutger Otto
13 augustus 2015, 10:17
2 min leestijd
Microsoft updatet Office-apps en komt met Skype for Business-preview

Op iOS zijn Word, Excel en PowerPoint voorzien van een update met nieuwe functies. Ook op de Mac kunnen gebruikers hun Office-apps updaten. Ook kun je nu meedoen met een preview van de zakelijke Skype-app.

Lees verder na de advertentie.

Office update

Gebruik je Office 2011 of Office 2016 op de Mac, dan kun je die versies nu updaten. Doe dat, want ze lossen een beveiligingslek op. Er worden geen nieuwe functies toegevoegd, daarvoor moet je bij de iOS-versies van de Office-apps Word, Excel en PowerPoint zijn.

microsoft office ipad

De belangrijkste verbetering in die updates is de mogelijkheid om te verzenden via Outlook, de maildienst van Microsoft. Recentelijk zorgde Microsoft er al voor dat Outlook in Office werd geïntegreerd, nu wordt die functie uitgebreid. Ben je bijvoorbeeld in Word bezig en wil je een document als Outlook-bijlage versturen, dan kan dat direct, om daarna weer naar Word terug te keren. Zo kun je meteen verder met waar je was. Deze verzend-optie zit eveneens in Excel en PowerPoint.

Meer verbeteringen

Daarnaast zijn er ook kleinere updates toegepast. In Word kun je bijvoorbeeld aanpassen hoe hoofdletters in het document worden gebruikt. Zo stel je in dat elke zin met een hoofdletter moet beginnen of zet je juist alles in kleine letters. Veranderingen in PowerPoint zijn verschillende invoertoepassingen en je kunt opmerkingen in een venster weergeven. Zo maakt Microsoft de apps steeds wat werkbaarder. Overigens zijn de Office-apps momenteel nog niet helemaal klaar voor iOS 9, wat betekent dat als je de bèta draait, je wel eens last kunt hebben van crashes en vertraging.

Skype for Businessskype

Naast updates voor Office-apps heeft Microsoft nu ook een preview app aangekondigd voor Skype for Business. Deze zakelijke Skype was nog niet beschikbaar voor de smartphone, maar al wel via de computer te gebruiken. Skype for Business toont agendapunten en recente contacten op het hoofdscherm en gebruikers moeten beter kunnen zoeken. Per bedrijf kan een admin vier mensen met de Skype preview introduceren, aanmelden kan via deze link.

Lees meer over apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu