De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

3 redenen om Office Sway te gebruiken op je iOS-apparaat

Wouter Nijsen
29 juni 2015, 18:33
2 min leestijd
3 redenen om Office Sway te gebruiken op je iOS-apparaat
Microsoft Sway

Microsoft Sway

Gratis

Reviewscore

7,5

Office Sway, de presentatie-app van Microsoft, stond al een tijdje in de App Store, maar werd enkele dagen geleden van een flinke update voorzien. We hebben 3 redenen op een rijtje gezet waarom je de app een kans moet geven.

Lees verder na de advertentie.

Hoewel je Microsoft Office Sway voor iOS al geruime tijd kon downloaden, werd de app een aantal dagen geleden bijgewerkt. De app is nu toe aan versie 1.4, en die brengt veel vernieuwingen met zich mee. Zo is de applicatie geschikt gemaakt voor de iPad en kreeg ook de iPhone-versie een nieuwe lik verf. Dat heeft de app flink verbeterd.

1. Een fijne presentatie-app

Microsoft Office Sway is in de basis een presentatie-app, maar biedt eigenlijk veel meer dan dat. Toch is het belangrijkste dat je met Sway doet het maken van presentaties. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een soort webomgeving waarin je de ‘sways’ maakt. Nadat je je hebt aangemeld met een Microsoft-account (dat overigens verplicht is) kun je direct een sway maken.

Office Sway

De interface schrikt op het eerste gezicht wat af, maar went sneller dan je denkt. In het bewerkscherm pas je logischerwijs alle verschillende onderdelen van je presentatie aan. Hierbij kun je de achtergrond en inhoud van een afbeelding voorzien, maar ook de Camera-knop gebruiken om direct een foto te schieten. Ook zijn er diverse buttons aanwezig voor het toevoegen van tekst, en met de beschikbare ‘kaarten’ kun je geinige effectjes toevoegen. Met de Voorbeeld-knop bovenin kun je te allen tijde je presentatie bekijken.

2. Gemakkelijk je Sways delen

Wanneer je klaar bent met een Sway, is er een handige manier om ‘m te delen. Er wordt namelijk automatisch een link aangemaakt die je dan naar anderen kunt sturen. Zij worden dan doorgestuurd naar een webpagina, waardoor het ook niet nodig is om de app eerst te installeren.

Office Sway

Uiteraard is het ook mogelijk om een presentatie via social media, zoals Facebook of Twitter, te delen. Ook hierbij wordt gewerkt met een simpele downloadlink.

3. Office Sway is helemaal gratis

Ook fijn is dat Office Sway gratis te gebruiken werkt en niet werkt met in-app aankopen. Als gezegd heb je wel een Microsoft-account nodig, die je overigens gewoon vanuit de app zelf kunt aanmaken.

Het feit dat Office Sway gratis is betekent overigens niet dat het een perfecte presentatie-app is. Zo zijn er met Keynote en Adobe Slate alternatieven die meer kunnen. Een groot gemis van Office Sway is de mogelijkheid om offline met Office Sway te werken; dat kan simpelweg niet.

Office Sway voor iOS downloaden

Microsoft Office Sway is dus geen perfecte presentatie-app, maar wel eentje die fijn is in gebruik en voldoende mogelijkheden biedt. Via de link hieronder kun je de app downloaden. Office Sway is 20,8MB groot en vereist iOS 8 of hoger voor de installatie.

Microsoft Sway

Microsoft Corporation

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Microsoft Sway
Microsoft Sway
Microsoft Sway
Microsoft Sway
Microsoft Sway
Microsoft Sway
Microsoft Sway
Microsoft Sway
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu