De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Oddwings Escape: oneindig vliegen in een prachtige wereld

Wouter Nijsen
25 mei 2015, 19:01
2 min leestijd
Oddwings Escape: oneindig vliegen in een prachtige wereld

In Oddwings Escape vlieg je met vogels door een schitterende en oneindige spelwereld. Dat klinkt misschien wat kinderachtig, maar de game is leuker dan je denkt.

Lees verder na de advertentie.

Vliegen in Oddwings Escape

Elke dag worden er duizenden nieuwe games in de App Store uitgebracht, waarvan het overgrote gedeelte rommel is. Toch weet er zo nu en dan eentje op te vallen, en daar is Oddwings Escape een goed voorbeeld van. In deze game is overduidelijk veel tijd gestoken en dat is er van alle kanten af te zien. Zo zien de spelwerelden er schitterend uit, wat komt door de felle kleuren en de toffe tekenstijl die wordt gehanteerd.

https://www.youtube.com/watch?v=IydJfropnVU

Nadat je het korte verhaaltje, dat je ziet wanneer je de game voor het eerst opstart, hebt doorlopen, is het gelijk tijd om te beginnen. Het is de bedoeling om met een vogel op de juiste manier te vliegen, obstakels te ontwijken en zo zover mogelijk te geraken. Oddwings Escape is dus een soort endless runner, en dat is door de fraaie graphics opvallend leuk.

Oddwings Escape

Dit alles komt wel met een keerzijde. Het spelletje is gratis te spelen, maar wel volgens het free-to-play model. Dat is in principe geen ramp, maar het brengt wel een groot nadeel met zich mee. Door het gebruik van een energiebalk kun je maar een beperkt aantal potjes spelen, waarna je moet wachten totdat ‘ie weer is volgelopen. Met in-app aankopen kun je de wachttijd redelijk versnellen, maar ideaal is het natuurlijk niet. Daarnaast vraagt de game je af en toe om sleutels aan te schaffen, die niet bepaald goedkoop zijn.

Download Oddwings Escape

Niettemin is Oddwings Escape de moeite waard wanneer je op zoek bent naar een verslavend spelletje, die je bijvoorbeeld in de trein of bus kunt spelen. Voor de installatie heb je iOS 7+ en 97MB aan vrije opslagruimte nodig. Downloaden kan via de link hieronder.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu