Pittige arcadegame Octagon is de gratis App van de Week

Redactie
27 mei 2016, 13:47
2 min leestijd
Pittige arcadegame Octagon is de gratis App van de Week
Octagon 1: Maximal Challenge

Octagon 1: Maximal Challenge

€ 2,49

Reviewscore

7,5

Apple heeft de pittige aracadegame Octagon uitgeroepen tot de gratis App van de Week. In het spel moet je door veel swipen en springen overleven in een heftige tunnelrit.

Lees verder na de advertentie.

Werk je in het zweet met Octagon

In de arcadegame speel je als een balletje dat zijn weg door een achthoekige tunnels moet vinden. Dat klinkt makkelijk, maar vergis je niet. De obstakels en gaten vliegen je om de oren, waardoor je vanaf het begin scherp moet zijn, wil je het einde van de rit halen.

Octagon ziet zichzelf als een Temple Run op steroïden en daar is niets aan gelogen. Net als in Temple Run heb je geen tutorial of opbouwende moeilijkheidsgraad. Het spel onderscheidt zich echter van de concurrent door zijn snelheid en sfeer. Alhoewel de game zeker niet de schoonheidsprijs verdient, geeft de toffe dag/nacht-modus en passende achtergrondmuziek het spel nét dat beetje extra.

De game heeft drie verschillende spelmodi: Classic, Endless en Daily. In de klassieke modus moet je 60 seconden overleven om de levels te halen, de Endless-mode is -jawel- eindeloos en de Daily-modus is een apart level dat 24 uur te spelen is.

Vooral deze Daily-modus is leuk als je de strijd voor de hoogste score aan wil gaan met je vrienden. Iedereen speelt immers precies hetzelfde level, en staat dus op gelijke voet. Aan het einde van je Daily-poging worden de scores vergeleken in een dagelijkse leaderboard. Behoorlijk verslavend, zeker als je wat andere mensen kent die met Octagon aan de slag gaan. Alle drie de modi zijn net zo moeilijk. Verwacht dan ook veel tranen, zweet en een veelgebruikte ‘retry’-knop.

Octagon downloaden

Omdat Octagon uitgeroepen is tot App van de Week, mag je tot volgende week de pijlsnelle arcadegame gratis downloaden in de App Store. Het spel vereist 23,7MB aan vrije opslagruimte en werkt op iOS 6 of hoger.

Octagon 1: Maximal Challenge

Lukas Korba

€ 2,49 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu