Ocarina 2, fluiten op iPhone in een nieuw jasje
Redactie

Een aantal jaar gelden was de iPhone app Ocarina een hele hit, je iPhone werd als het ware omgetoverd in een exotisch fluit instrument. Deze klassieker heeft nu een vervolg gekregen, Ocarina 2. De makers van deze app, smule, mogen trots zijn op dit vervolg want er is een leuke draai aangegeven!

Noten

Je kan met Ocarina 2 verschillende liedjes fluiten, dat kon natuurlijk eerst ook al, maar nu geeft de applicatie de juiste noten en het ritme. Maak je geen zorgen als je op het gebied van muziek een ware analfabeet bent, je ziet op het scherm precies wat je moet indrukken en de lengte van de noten wordt aangegeven met een balkje dat je naar boven moet ‘fluiten’. En als het liedje dan nog niet lukt is er ook nog een preview om te beluisteren, zodat je het een beetje op gehoor kan spelen.

Met Ocarina 2 kan je ook liedjes luisteren van anderen, iedere gebruiker kan een profiel aanmaken en zijn of haar beste ‘optredens’ online zetten en beluisterbaar maken voor iedereen. Dit heeft overigens een beetje weg van Glee karaoke, daar zat dezelfde wereldbol en het principe van profielen was ook hetzelfde.

ocarina 2

Liedjes apart

Er zijn heel veel pop songs beschikbaar om te fluiten op je iPhone, een nadeel is wel dat je ze allemaal apart moet kopen en het zo een dure hobby kan worden (smule wil natuurlijk ook geld zien). Er zit dus niks anders meer op dan zoveel oefenen dat je elk liedje op muziekgevoel kan spelen!

Nog een tip; bij de iPod moet je niet bij je home-knop gaan blazen, daar zit namelijk de speaker, aan de andere kant van je apparaat. De schrijver van deze post kwam daar na heel wat zinloos geblaas pas achter 😉

[app 525944697]

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.