Met deze app maak je betere foto’s met je iPad

9 februari 2016, 9:42
2 min leestijd
Met deze app maak je betere foto’s met je iPad
Obscura Camera

Obscura Camera

€ 5,49

Reviewscore

8

Dé camera-app voor je iPhone is er nu ook voor de iPad. Obscura Camera bevat een lading aan verschillende filters, mogelijkheden om focus bij te stellen en de sluitertijd aan te passen.

Lees verder na de advertentie.

Obscura Camera is ontwikkeld door Ben McCarthy, die je wellicht kent van de game Agile. De foto-app is sinds afgelopen weekend geschikt om te gebruiken op je iPhone, iPod touch en iPad, waarover de ontwikkelaar zelf zegt: “De beste camera is degene die je bij je hebt. Ook al is het de iPad Pro en ziet het er een beetje gek uit om dat ding in de lucht te houden.” Obscura Camera biedt veel verschillende mogelijkheden om je foto’s te verbeteren, bijvoorbeeld bij weinig licht.

Mogelijkheden Obscura Camera

Obscura Camera werd in juni 2015 gelanceerd en kreeg sindsdien verschillende updates. Versie 2.0 maakte de app die eerst gratis was betaald en 2.1 bracht ondersteuning voor de iPad-camera. De functies op de iPad zijn hetzelfde als op de iPhone. Zo bevinden de afdrukknop, de focusbutton en expose-knop zich aan de onderkant van het scherm zodat je hier altijd goed bij kunt wanneer je je apparaat vasthoudt. Ook kun je hier onder meer de sluitertijd aanpassen of de iso-waarde bijstellen. Obscura Camera is daardoor zowel geschikt voor huis-, tuin- en keukenfotografen als mensen die graag professionelere kiekjes maken.

Ook bij de rest van de bediening is nagedacht over de plaatsing van de knoppen zodat de camera altijd fijn te bedienen is. Zo tik je rechtsonder op het pijltje om het overzicht met 23 filters te openen en linksonder voor de camerarol. Je kunt ook door filters bladeren door op het scherm naar links of naar boven te swipen.

Met al deze opties laat de app het gelukkig niet aan jezelf over om alles uit te vogelen. Wanneer je Obscura Camera voor de eerste keer open, ontvouwt zich een complete handleiding met uitleg over knoppen en effecten. De interface zelf is simpel en biedt vooral veel ruimte om hetgeen dat je fotografeert te zien.

Obscura Camera downloaden

Al met al is Obscura Camera een erg prettige app om te gebruiken bij het maken van foto’s op je iPad, mocht je dat overwegen. Zo niet, dan is het ook aanraden voor de iPhone of iPod. Je betaalt eenmalig 4,99 euro, waarmee alle filteropties beschikbaar komen. Verder is voor installatie iOS 9.0 en 32MB aan vrije opslagruimte vereist.

Obscura Camera

Ben McCarthy

€ 5,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu