De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Maak en bewerk schitterende foto’s met het nieuwe Obscura

Wouter Nijsen
6 juli 2015, 19:08
1 min leestijd
Maak en bewerk schitterende foto’s met het nieuwe Obscura
Obscura Camera

Obscura Camera

€ 5,49

Reviewscore

7

De nieuwe foto-app Obscura Camera is gemakkelijk in gebruik, maar biedt voldoende opties om de standaard Foto’s-app van iOS te vervangen. In dit artikel lees je er meer over.

Lees verder na de advertentie.

Stijlvolle foto’s maken en bewerken

In de App Store worden gebruikers overspoeld met foto- en video-apps en vele hiervan zijn niet de moeite van het downloaden. Dat is met Obscura Camera, een applicatie die enkele dagen geleden in de Apples app-winkel verscheen, echter anders. Obscura bouwt op de functies van de standaard Foto’s-app van iOS en werkt met een simpele interface om de functies begrijpelijk te maken.

Obscura Camera

Obscura is in de basis een vrij normale foto-app, maar onderscheidt zich door het fraaie uiterlijk. De app werkt met donkere kleuren en presenteert de opties op een simpele manier. Onderin vind je drie knopjes (exposure, schieten en focus) met daarboven een plus- en minteken om een aantal zaken aan te passen.

Met het knopje linksonder kun je handmatig de exposure bepalen, maar door ‘m eventjes in te drukken gebeurt dit automatisch. Hetzelfde geldt voor de Focus-knop.

Zoals een goede foto-app betaamt zijn er genoeg mogelijkheden om geschoten kiekjes op te leuken. Zo heb je toegang tot toffe filters die je in realtime kunt toepassen. Dat doe je door over het scherm naar rechts te vegen. Zo geef je gemakkelijk een donkere, koelere of juist warmere tint.

Obscura Camera voor iOS downloaden

Ben je op zoek naar een uitgebreide foto-app die toch simpel in gebruik is, dan is Obscura Camera het proberen waard. De applicatie is helemaal gratis en bevat geen vervelende in-app aankopem. Gratis is dus echt gratis. Voor de installatie dien je over iOS 8 of nieuwer en 10,1MB aan vrije opslagruimte te beschikken. Downloaden kan via de link hieronder.

Obscura Camera

Ben McCarthy

€ 5,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Obscura Camera
Obscura Camera
Obscura Camera
Obscura Camera
Obscura Camera
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu