NYT VR brengt je het nieuws alsof je erbij bent

Rutger Otto
8 november 2015, 11:15
2 min leestijd
NYT VR brengt je het nieuws alsof je erbij bent
NYT VR - New York Times

NYT VR - New York Times

Gratis

Reviewscore

8

Een nieuw initiatief van The New York Times zorgt ervoor dat je onderdeel wordt van een verslag of documentaire. Daarvoor heb je alleen de app NYT VR en een Google Cardboard nodig.

Lees verder na de advertentie.

Cardboard-apps

Op iPhoned maakten we laatst een lijst van apps voor Google Cardboard, de simpele kartonnen virtual reality-bril van Google waar je je iPhone in kunt schuiven. Hiermee kun je VR-filmpjes bekijken zonder daarvoor een dure headset te kopen. Voordat de grote jongens van Oculus en PlayStation volgend jaar met hun VR-brillen komen, is de hype al losgebarsten met mobiele oplossingen.

In die lijst van Cardboard-apps staan al een aantal interessante apps, maar er ontbreekt er nog één: de NYT VR-app, die na het publiceren van de lijst verscheen.

Verslagen in virtual realitynyt vr

Voor The New York Times is een eigen virtual reality-app niet vreemd. Het nieuwsmedium experimenteerde al met die vorm van verhalen vertellen in ‘Walking New York’, een filmpje over de totstandkoming van een New York Times Magazine-cover. Deze werd in 360 graden opgenomen en was te zien via de VRSE-app, één van de allerbeste VR-apps voor iOS. Dat filmpje is nu ook in de eigen NYT VR-app te bekijken.

Een nieuwe video is The Displaced, een verhaal over mensen die door oorlog het land uit moeten vluchten. In 11 (!) minuten volg je drie kinderen die hun verhaal vertellen. Hiermee brengt The New York Times de realiteit naar virtual reality, wat een nieuwsverhaal misschien nog wel wat heftiger maakt. Je kunt het filmpje ook gewoon op je telefoon bekijken zonder Cardboard, dan is hij haarscherp en kijk je om je heen door te bewegen.

Download NYT VR

Zo staan er nu al een aantal verhalen in de NYT VR-app en daar komen er waarschijnlijk nog veel meer bij in de toekomst. Handig is dat je bij elke video (allemaal gratis) kunt zien hoe lang ze duren en hoeveel ruimte ze kosten om te installeren.

NYT VR - New York Times

The New York Times Company

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

NYT VR - New York Times
NYT VR - New York Times
NYT VR - New York Times
NYT VR - New York Times
NYT VR - New York Times
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu