De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Nieuwe app van Prezi tovert drie foto’s om tot kort filmpje

Rutger Otto
10 februari 2015, 19:07
2 min leestijd
Nieuwe app van Prezi tovert drie foto’s om tot kort filmpje

Prezi is bekend van zijn online software om mooie, visuele presentaties mee te maken. Met de nieuwe app Nutshell maakt het bedrijf aantrekkelijke filmpjes van een drietal foto’s.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe app van Prezi

Als je ooit een Prezi-presentatie hebt gezien, weet je dat de dienst gebruik maakt van zoomfuncties en zwaaibewegingen die zo’n presentatie visueel een stuk aantrekkelijker maakt dan een statische PowerPoint. Omdat de Prezi-dienst ook vaak werd gebruikt om foto’s te presenteren van verjaardagen en reizen, vond Prezi het tijd om een aparte app te introduceren waarmee gebruikers op een simpele manier een kort verhaal kunnen vertellen.

Met Nutshell stort Prezi zich ook op de markt van video- en foto-apps waar er al zoveel van zijn. Toch doet Nutshell net wat anders dan apps als Snapchat, Instagram of Vine, waar ook korte filmpjes mee gemaakt en gedeeld kunnen worden. Nutshell focust namelijk op drie momenten in je video.

Zo werkt Nutshell

Het is in het begin misschien een beetje onduidelijk hoe Nutshell werkt, maar eigenlijk is het vrij simpel. Als je op de grote opnameknop tikt, maak je de eerste foto en start een video-opname. In die opname kun je nog tweemaal een foto maken. Tussen de momenten dat je een foto neemt, blijft de camera lopen. Na de derde foto maakt Nutshell een samenvatting van de video, waarbij lange opnames tussen de foto’s worden doorgespoeld. De drie foto’s dienen als rustpunten in de video.

nutshell

Op die rustpunten (foto’s komen enigszins verstild in beeld) kunnen gebruikers dingen toevoegen aan het beeld, zoals tekst of bewegende stickers. Dat geeft een grappig effect, maar is ook te gebruiken om aan te geven wat je in beeld ziet. Ben je tevreden, dan kun je het filmpje opslaan en eventueel delen via sociale media, al moet je dan wel inloggen bij Facebook of Google.

Nutshell downloaden

Er valt nog wel een en ander te verbeteren aan de app. Zo is Nutshell nog niet helemaal geoptimaliseerd voor de grotere schermen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Verder zou het fijn zijn als je zelf kon bepalen hoe groot de stickers en tekst in beeld komen. Wellicht is dat iets voor een update. Vooralsnog bewijst de app in elk geval leuke filmpjes te maken. Nutshell is gratis te downloaden in de App Store voor iOS 8 of nieuwer. Voor installatie is 132MB aan vrije opslagruimte nodig.

Nutshell Camera: Instant mini-movies with text and animation.

Prezi Inc.

Gratis via App Store

Nutshell Camera: Instant mini-movies with text and animation.
Nutshell Camera: Instant mini-movies with text and animation.
Nutshell Camera: Instant mini-movies with text and animation.
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu