Deze app plaatst gevoelige foto’s automatisch in een kluis

Erwin Vogelaar
18 oktober 2017, 11:33
2 min leestijd
Deze app plaatst gevoelige foto’s automatisch in een kluis
Nude App

Nude App

€ 10,99

Reviewscore

8

De app Nude gebruikt kunstmatige intelligentie om je meest gevoelige foto’s te beschermen, zodat niemand ze per ongeluk ziet.

Lees verder na de advertentie.

Nude-app beschermt je naaktfoto’s

Het maken en sturen van naaktfoto’s met een smartphone is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Waar echter niet iedereen bij stilstaat, is de veiligheid hierachter. Zowel wat de ontvanger met de foto’s doet, als dat iemand per ongeluk de foto’s op jouw telefoon te zien kan krijgen. De app Nude speelt hier slim op in door jouw gevoelige foto’s automatisch achter slot en grendel te zetten.

Er zijn verschillende apps die je foto’s laat vergrendelen, maar Nude valt op door het gebruik van kunstmatige intelligentie. Hierdoor hoef je niet langs al je foto’s te gaan om de juiste afbeeldingen te kiezen, maar worden naaktfoto’s automatisch in een kluis geplaatst. Deze kluis wordt geopend met een pincode of Touch ID. Met een knop verwijder je de foto’s tevens uit je Filmrol.

nude

Op dit moment plukt de app er ook nog een hoop foto’s uit die totaal niet gevoelig zijn, maar de technologie zal ongetwijfeld steeds beter worden. De foto’s worden overigens niet naar Nude gestuurd, want het scannen en verplaatsen gebeurt alleen lokaal op jouw iPhone. Probeert iemand vervolgens de kluis te kraken door je pincode te raden, dan maakt de app met de selfiecamera een foto als diegene een fout maakt.

De kluis kun je uiteraard ook voor andere foto’s gebruiken. Druk op de plusknop om een afbeelding toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een scan van je identiteitsbewijs. Toch is de focus van de app duidelijk naaktfoto’s. Om de app te gebruiken, moet je wel een abonnement aangaan. De eerste dertig dagen zijn gratis, vervolgens kost de dienst 1 dollar per maand of 10 dollar per jaar.

Nude downloaden

Nude staat gratis in de App Store. Hoewel de app werkt met iOS 9.3 of hoger, raden de makers aan om iOS 11 te gebruiken. Alleen dan is het mogelijk om de smartphone te scannen op naaktfoto’s. Je moet ook minstens 17 jaar zijn om de app te gebruiken.

Download Nude in de App Store (gratis)

Nude App

HEXA, INC.

€ 10,99 via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's