Nu in de Amerikaanse App Store: Disney Movies Anywhere
Roel van Hout

In de Amerikaanse App Store is een interessante nieuwe app verschenen: Disney Movies Anywhere, die je, zoals de naam al verklapt, overal Disney films laat kijken.

En hoe verschilt dat dan van bijvoorbeeld Netflix, zul je denken. Ogenschijnlijk is het inderdaad de zoveelste streaming-dienst, maar het is wel echt iets nieuws: in Disney Movies Anywhere kun je namelijk Disney-films ontgrendelen die je al eerder in de iTunes Store hebt gekocht. Het is de eerste keer dat een app op die wijze gebruik kan en mag maken van de aankoopgeschiedenis van gebruikers.

Het is niet zo vreemd dat Disney dit mag, want Disney en Apple zijn behoorlijk nauw met elkaar verbonden via Steve Jobs, die na zijn ontslag bij Apple in de jaren 80 hielp met het grootmaken van Pixar. Toen Disney deze animatiestudio kocht, kreeg Jobs een stoeltje in het bestuur bij Disney. Blijkbaar is na diens overleden de band blijven bestaan.

Disney Movies Anywhere nog niet in Nederland beschikbaar

Disney-MoviesDe app is momenteel alleen nog in de Amerikaanse App Store beschikbaar, en je kunt ‘m wel met een Amerikaanse App Store account downloaden, maar dan alsnog niet aan je Amerikaanse Apple-ID koppelen. Disney heeft dat beter beveiligd dan Facebook met de Paper app, die gewoon te downloaden en te gebruiken is buiten de VS. Dat we ‘m toch onder de aandacht brengen is vanwege de unieke koppeling met het Apple ID.

Wel is het een app die we graag zien verschijnen in de Nederlandse App Store, want Disney is natuurlijk veel meer dan alleen – overigens prachtige – animatiefilms: bijvoorbeeld de Marvel- en Star Wars-films vallen ook onder Disney.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.