3 vernieuwingen in de Nu.nl-app update

Rutger Otto
23 maart 2015, 14:01
2 min leestijd
3 vernieuwingen in de Nu.nl-app update

De app van nieuwsdienst Nu.nl heeft een fikse make-over gekregen in versie 5.0. Zo is hij nu geschikt voor de grotere schermen van iPhone 6 en 6 Plus en is er een handige widget beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Met de Nu.nl-app update komt met een flinke vernieuwing, waarmee de app een stuk mooier en beter is geworden. In een paar punten zetten we uiteen wat er precies nieuw is.

1. Strak design

Het werd al een beetje tijd, maar Nu.nl is nu helemaal aangepast aan de grotere schermen van de nieuwe iPhones. Waar de app voorheen werd opgeblazen op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, ziet alles er nu weer strak uit op normale grootte. Daarnaast is de gebruikservaring van de app een stuk rustiger geworden. De gekleurde balken van de categorieën zijn verdwenen en vervangen door een titel van de categorie in de vertrouwde kleur. Het is allemaal een stuk subtieler, met meer ruimte voor wit wat een stuk rustiger oogt.

Aan het menu van de app is ook een en ander veranderd. De volgorde waarop de nieuwscategorieën worden getoond is bijvoorbeeld aangepast en ‘Mijn NU’, waarin je artikelen van onderwerpen die jou aanspreken worden gebundeld, staat hoger in de lijst dan voorheen.

2. Widget

nu.nl-app update

Vanaf nu is het eveneens mogelijk om het nieuws in het berichtencentrum van iOS 8 te lezen, dankzij een widget. Hierin worden de drie laatste nieuwsberichten meegenomen. De artikelen worden onder elkaar getoond met een kop en een foto. Tik je daarop, dan kun je het volledige artikel in de app lezen. De widget is een handige toevoeging aan je widgetlijst, omdat je meteen het laatste nieuws kunt bekijken.

3. Extensies

Nu.nl werkt in versie 5.0 met iOS 8-extensies. Boven elk artikel staat een deelknop, waar je iconen voor sociale media als Facebook en Twitter vindt. Je kan echter ook artikelen toevoegen aan andere apps, zoals Pocket, zodat je ze later in de betreffende app kan lezen. De extensies maken het mogelijk dat delen via verschillende apps een stuk gemakkelijker wordt.

Nu.nl-app update downloaden

De vernieuwde app van Nu.nl is gratis te updaten of te downloaden in de App Store. Daarvoor moet je wel iOS 7 draaien en 38,5MB aan vrije opslagruimte beschikbaar hebben op je iOS-device.

NU.nl

DPG Media Digital B.V.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu