De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

NS Reisplanner Xtra-app krijgt compleet nieuw design en meer

Wouter Nijsen
7 juni 2017, 12:33
2 min leestijd
NS Reisplanner Xtra-app krijgt compleet nieuw design en meer
NS

NS

Gratis

Reviewscore

8

De NS Reisplanner Xtra-app is toe aan versie 5.0, die flink wat verbeteringen met zich meebrengt. De app heeft een nieuw design en legt meer de nadruk op notificaties.

Lees verder na de advertentie.

NS Reisplanner Xtra-app compleet vernieuwd

Wanneer je de populaire reis-app opent, zie je meteen dat er een boel is veranderd. Het hamburgermenu heeft plaatsgemaakt voor een balk aan de onderkant, waarmee je veel sneller tussen de functies van de applicatie schakelt. Onderaan vind je de reisplanner, het overzicht met stations, je ingestelde reizen en actuele storingen. Vooral fijn is dat het plannen en tonen van reizen nu op hetzelfde scherm gebeurt. Voorheen moest je telkens tussen schermen schakelen om je reis aan te passen.

Een belangrijke vernieuwing is de aanwezigheid van widgets, die je op het startscherm onder de reisplanner ziet. Standaard is er een widget om het weer te checken, maar je kunt ook twee veelgebruikte haltes toevoegen om direct te zien wanneer de eerstvolgende trein of bus rijdt. Volgens de ontwikkelaars van de NS Reisplanner Xtra-app worden in de toekomst meer widgets toegevoegd, om bijvoorbeeld trajecten te tonen.

Ook het storingen-scherm heeft een opfrisbeurt gekregen. Actuele storingen worden duidelijker weergegeven, waarbij je ook geplande storingen (zoals werkzaamheden) kunt bekijken. Zie je een storing die voor jou relevant is, dan tik je op het knopje om notificaties te ontvangen, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

Trajectbewaking en meer

De vernieuwde Reisplanner-app zet ook in op trajectbewaking. Dit houdt in dat je een traject toevoegt, en vervolgens ziet hoe laat en welke treinen of bussen er rijden. Hierna kies je een tijdsbereik en de dagen wanneer je op het traject reist. De Reisplanner-app stuurt je vervolgens notificaties als er vertraging is.

Ook vind je voortaan de actuele tijden, gps-positie en informatie van haltes van de bus in de app. Er is een busradar toegevoegd, waarmee je in realtime op een kaart checkt waar de bus zich op dat moment bevindt. Dit werkt op dezelfde manier als de treinradar, die overigens niet meer in deze versie van de app zit.

Download de NS Reisplanner Xtra-update

Wil je aan de slag met de nieuwe Reisplanner-app, dan kun je de update via onderstaande link downloaden. Voor de installatie is 121MB aan vrije opslagruimte en iOS 9+ vereist.

→ Download NS Reisplanner Xtra in de App Store (gratis)

NS

NS Reizigers B.V.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu