NS Reisplanner-app laat je nu reizen met het hele openbaar vervoer

Wouter Nijsen
6 juli 2015, 12:05
1 min leestijd
NS Reisplanner-app laat je nu reizen met het hele openbaar vervoer
NS

NS

Gratis

Reviewscore

8,5

Vanaf nu is het mogelijk om met NS Reisplanner Xtra reizen voor het volledige openbaar vervoer te plannen. De iOS-applicatie is namelijk van een flinke update voorzien.

Lees verder na de advertentie.

Dit is er nieuw in NS Reisplanner Xtra 4.0

De NS Reisplanner Xtra-app voor iOS is vandaag bijgewerkt naar versie 4.0. Die maakt het onder meer mogelijk om reisopties op te vragen voor het volledige openbaar vervoer. Dat betekent dat je de app nu niet alleen met de trein, maar ook voor reizen met de bus, metro of tram kunt gebruiken.

Door in de vernieuwde applicatie een adres in te voeren, kun je vervolgens in het menu schakelen tussen de trein, bus, metro en trams. Dat doe je met de kleine knopjes die automatisch verschijnen. Wanneer je hiertussen schakelt, worden de beschikbare reisopties ingeladen.

Treinradar en nieuw design

Volgens NS is er ook een treinradar aan de app toegevoegd, maar die helaas nog afwezig. In de Android-versie van NS Reisplanner Xtra is de treinradar wél vanuit het uitklapmenu beschikbaar. De radar laat je de actuele positie en snelheid van treinen bekijken. De app toont automatisch een kaart van Nederland, waar je dan gemakkelijk op kunt inzoomen en bewegen.

Daarnaast is het design van de applicatie aangepast. De app oogt iets overzichtelijk en tovert reismogelijkheden op een fraaiere manier tevoorschijn. Ook handig is de mogelijk om gemakkelijk tussen reizen te schakelen. Dat doe je door simpelweg naar rechts te vegen.

NS Reisplanner Xtra voor iOS downloaden

Ook zijn er een aantal kleine verbeteringen doorgevoerd die de gebruikservaring ten goede komen. De update voor NS Reisplanner Xtra is nu beschikbaar in de App Store. De nieuwste versie van de applicatie kun je via de link hieronder downloaden. Voor de installatie is iOS 7 of hoger en 32,8MB aan vrije opslagruimte benodigd.

NS

NS Reizigers B.V.

Gratis via App Store

NS
NS
NS
NS
NS
NS
NS
NS
NS
NS
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu