NS Reisplanner update: nieuwe functies, geheel in iOS 7-stijl

Roel van Hout
16 januari 2014, 8:20
2 min leestijd
NS Reisplanner update: nieuwe functies, geheel in iOS 7-stijl

De officiële app van de Nederlandse Spoorwegen is vernieuwd! Dankzij een NS Reisplanner update zijn er enkele interessante nieuwe functies aan de app toegevoegd en past het geheel mooi in iOS 7.

Lees verder na de advertentie.

Een nieuw uiterlijk betekent in iOS 7-land gebruik van veel wit, ‘platte’ menu’s en dunne letters. De ontwikkelaar heeft bij het ontwerpen van de NS Reisplanner update al die elementen plichtsgetrouw in de app verwerkt. Het donkere blauw is daarbij een stukje lichter geworden, wat het geheel wat minder schreeuwerig maakt.

Geheel nieuw is de mogelijkheid om naar een adres of zelfs een postcode te navigeren. Bij de eerdere versies van de app moest je altijd een station kiezen – wat een zekere voorkennis aan de kant van de reiziger veronderstelde, want welk station was het dichtst bij je bestemming? – maar vanaf nu voer je gewoon een adres of postcode in, waarna de app het dichtstbijzijnde station voor je kiest.

NS Reisplanner update voegt favoriete trajecten toe

Vanaf nu is het ook mogelijk om favoriete trajecten aan de app toe te voegen. Voorheen kon je ook reizen opslaan, maar die bleven dan qua tijdstippen hetzelfde. Nu wordt automatisch een nieuwe reis voor je uitgestippeld als je er een traject hebt opgeslagen. Handig, want je hoeft nu niet meer telkens dezelfde stations in te voeren.

Ook kun je in de app ook het traject op een kaart zien afgebeeld: als je de bestemming en vertreklocatie hebt opgegeven, tik je op de reis die jou het beste uitkomt. Door naar beneden te scrollen, komt er een kaart met begin- en eindpunt in beeld.

Daar kun je ook nog meer informatie over je reis te weten komen: door op opties > meer informatie te tikken, kun je zien of de trein op tijd is en hoe druk het in de trein is. Op basis daarvan kun je altijd nog besluiten om een trein later te nemen.

De NS Reisplanner update is gratis te downloaden in de App Store!

NS

NS Reizigers B.V.

Gratis via App Store
NS
NS
NS
NS
NS
NS
NS
NS
NS
NS
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu