Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

NS Perronwijzer: hulp voor treinreizigers met een visuele beperking

Dilara Isik
11 februari 2020, 16:46
2 min leestijd
NS Perronwijzer: hulp voor treinreizigers met een visuele beperking
NS Perronwijzer

NS Perronwijzer

Gratis

NS heeft een nieuwe app uitgebracht voor treinreizigers met een visuele beperking. Hierdoor kun je extra goed lezen of horen of je op het juiste perron bent.

Lees verder na de advertentie.

NS Perronwijzer

Als je een visuele beperking hebt, kan het heel lastig zijn om met de trein te reizen. De borden met reisinformatie kunnen immers moeilijk leesbaar zijn voor slechtziende reizigers. De NS heeft nu de NS Perronwijzer-app ontwikkeld met extra grote letters en iconen, en een sterk contrast zodat het goed leesbaar is. De app is ontwikkeld in samenwerking met de Oogvereniging en getest door blinde en slechtziende personen.

Je kunt ervoor kiezen om je locatie door te geven in de app, of om handmatig een perron in te typen. Als je spraak hebt geactiveerd op je iPhone, leest de app voor wat er op de borden op de perrons staat: de vertrektijd en de stations waar de trein stopt. Ook zie je in de app direct of er wijzigingen of vertragingen zijn.

NS Perronwijzer is geen reisplanner

De NS Perronwijzer is géén reisplanner. Je moet er dus niet zijn om te kijken hoe je van het ene station naar het andere komt. Daarvoor moet je bij de NS Reisplanner zijn. De Perronwijzer is meer een hulpmiddel als je al op het station bent en wil checken of je op het juiste perron staat.

Wel kun je van het station waar je je bevindt zien welke treinen er vertrekken per perron, en welke tussenstops deze treinen maken. Ook de informatie van andere vervoerders dan NS, zoals van Arriva, is zichtbaar.

Meer apps en tips

Ben je op zoek naar handige apps voor blinden en slechtzienden? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Ook leggen we uit hoe je Apple-apparaten kunt gebruiken wanneer je visueel beperkt bent. Wil je meer weten van apps op het gebied van reizen met het openbaar vervoer? Lees dan eens ons artikel waar we praktische tips en alternatieven geven voor de NS Reisplanner. Ook zetten we de beste offline navigatie apps op een rij.

NS Perronwijzer

NS Reizigers B.V.

Gratis via App Store
Via: Nu.nl
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen